BEZ PRIJEMA I OTPUSTA: U Rudničko- takovskom kraju tri pacijenta na bolničkom lečenju

M. B.

17. 06. 2021. u 14:19

PRESEK kovida-19 u Rudničko-takovskom kraju danas glasi: na Grudnom odeljenju, sada jedinom preostalom u „crvenoj“ zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu (jer su Interno i odeljenje Neurologije vraćeni na redovan zdravstveni sistem rada) trenutno se leče tri pacijenta.

БЕЗ ПРИЈЕМА И ОТПУСТА: У Рудничко- таковском крају три пацијента на болничком лечењу

Foto: M.B.

- Svih troje, imaju negativan PCR test na kovid 19. Tokom poslednjih 24 sata, nije bilo prijema novih pacijenata, kao ni otpusta na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Do ovog izveštavanja, po podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, ukupan broj kovid pozitivnih osoba u ovom aktuelnom „piku“ epidemije je 3.342 od kojih je izlečeno 1.575.

Epidemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine, do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj etapi, računajući od polovine juna 2020. i u aktuelnom „piku“ pandemije, po zvaničnim podacima ukupno je zaražena 3.342 lica, uz nažalost 121 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju