IMA MESTA ZA 1.724 DECE: Veliko interesovanje za upis u PU "Radosno detinjstvo"

Lj. P.

15. 06. 2021. u 07:48

INTERESOVANjE roditelja malih Novosađana i žitelja okolnih prigradskih naselja za upis u vrtiće Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", i ove godine je bilo veliko.

ИМА МЕСТА ЗА 1.724 ДЕЦЕ: Велико интересовање за упис у ПУ Радосно детињство

Liste čekanja biće svedene na minimum / Foto I. Marinković

Koliko ih je tačno konkurisalo nije poznato jer se prijave još prebrojavaju, ali je zasad izvesno da je za 1.724 mesta, za koliko je raspisan ovogodišnji konkurs, bilo mnogo više zainteresovanih.

Ko će od mališana biti upisan u vrtić, kako saznajemo u "Radosnom detinjstvu" biće poznato 28. juna, kada će na zvaničnom sajtu ove dečje ustanove biti objavljeni rezultati.

- U toku je prebrojavanje i pregledanje pristiglih prijava - kažu nam u "Radosnom detinjstvu". - Bilo je i dupliranja prijava, tako da se još utvrđuje tačan broj onih koji su konkurisali. Mesta će biti za 1.724 dečaka i devojčica, što je najviše do sada.

Prilikom prijavljivanja na konkurs koji je trajao od 24. aprila do 26. maja, roditelji nisu morali da prikupljaju dokumentaciju, jer su se prijave za upis na konkursu 2021/22. godine podnosile isključivo elektronskim putem. E-uprava, preko koje su se mogli prijaviti povezana je sa PIO fondom, tako da se imao uvid u to da li su podnosioci zahteva zaposleni ili ne. Takođe, e-uprava je povezana i sa matičarskom službom, pa za decu nije bio potreban ni izvod iz matične knjige rođenih.

Jedino za mališane iz društveno osetljivih grupa, odnosno za decu sa smetnjama u razvoju, one koji primaju socijalnu pomoć ili deca čiji su roditelji teško bolesni bilo je potrebno dostaviti dodatnu dokumentaciju.

BESPLATAN BORAVAK

BORAVAK mališana u novosadskim vrtićima je od 1. januara 2020. godine besplatan, a kompletan trošak snosi Grad. Na taj način Novi Sad pomaže pronatalitetnu politiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća