VIŠE MESTA ZA IZLAGAČE I POSETIOCE: „Vinofest“ na Gradskom trgu u Vršcu od 9. do 11. jula

J. J. Baljak

14. 06. 2021. u 10:51

TRADICIONALNA manifestacija „Vinofest“, koja je od 2005. organizovana svakog marta u velikoj sali hotela „Srbija“ u Vršcu, od ove godine menja termin održavanja i ambijent, što će omogućiti mnogo većem broju izlagača i posetilaca da budu deo te popularne svetkovine.

ВИШЕ МЕСТА ЗА ИЗЛАГАЧЕ И ПОСЕТИОЦЕ: „Винофест“ на Градском тргу у Вршцу од 9. до 11. јула

Foto: J.J.B.

Takođe, trajaće i jedan dan duže, dok će goste umesto u prvoj polovini dana, što je do sada bila praksa, „primati“ u večernjim satima.

Još lane je bilo planirano da se 15. jubilarni festival u čast vina održi tokom maja na Gradskom trgu u Vršcu, ali je zbog epidemiološke situacije sve bilo obustavljeno. Sada je za to predviđen termin od 9. do 11. jula, a štandovi će biti otvoreni od 18 časova do ponoći.

Foto: J.J.B.

-Odavno se pokazalo da je „Vinofest“ nadrastao prostor u kom je startovao. Izlaskom na otvoreno moći ćemo da primimo sve zainteresovane izlagače, koje smo ranije odbijali upravo zbog ograničenog prostora – objašnjava nam Tatjana Palkovač, direktorka Turističke organizacije Vršac, uz napomenu da će naredni festivali biti organizovani u maju ili junu.

Očekuju da će im sada doći više od 40 vinara iz zemlje i inostranstva, koji će predstaviti oko 300 različitih vina. Biće tu i izlagači hrane i vinske ambalaže, a istovremeno će se na trgu organizovati i Sajam meda. Nadaju se da će do tada biti otvorena i granica sa Rumunijom, što bi značajno povećalo broj od očekivanih 3.000 posetilaca dnevno.

Novi „Vinofest“ zadržaće i ono po čemu je posebno prepoznatljiv – ocenjivanje kvaliteta vina, koje sprovode priznati stručnjaci iz Enološke stanice Vršac.

-Rok za slanje uzoraka je od 28. juna do 2. jula, a dobitnici medalja će biti proglašeni na otvaranju manifestacije, kako bi vinari tokom trodnevne svetkovine mogli da se pohvale nagrađenim proizvodima – dodaje Palkovač.

Sve to će biti svojevrsna uvertira i pozivnica za mnogo stariju i popularniju vinsku manifestaciju u Vršcu – „Dani berbe grožđa“, koja će ove godine biti organizovana od 16. do 19. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVE ZA UREDNO DVORIŠTE, A I ČISTA KOLA: Pratimo ritam proleća