NA KONKURSU 25 STANOVA: Privodi se kraju izgradnja stanova slidarnosti u Novom Sadu, gradonačelnik Miloš Vučević obišao radove

LJ.P.

12. 06. 2021. u 12:45

JAVNI poziv za kupovinu stanova u javnoj svojini Grada Novog Sada u Ulici Momčila Tapavice bb, lamela 6 ističe 16. juna 2021. godine.

НА КОНКУРСУ 25 СТАНОВА: Приводи се крају изградња станова слидарности у Новом Саду, градоначелник Милош Вучевић обишао радове

FOTO: Pres služba Grada

Javnim pozivom objavljenim 17. maja, utvrđeni su uslovi koje treba da ispuni podnosilac zahteva sa članovima domaćinstva, a postupak sprovodi Stambena komisija kojoj se i podnose zahtevi sa dokumentacijom putem Gradske uprave za imovinu i imovinsko – pravne poslove. Do 11. juna podneto su 102 zahteva.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, prilikom današnjeg obilaska završnih radova na tom ojektu, kazao je da da će na konkursu biti 25 solidarnih stanova i još dva velika stana za komercijalnu prodaju.

FOTO: Pres služba Grada

 

- Ovo je prvi deo projekta, a reč je o 1.5000 metara kvadratnih bruto stambenog prostora, odnosno biće izgrađeno preko 170 stanova – istakao je gradonačelnik Vučević. - Gradnja je visokog kvaliteta, a stambene jedinice biće raspodeljene po povlašćenim uslovima. Vlada veliko interesovanje, pa će pred Komisijom biti težak zadatak. Cena je dosta povoljnija od komercijalne, a projekat je vredan milijardu i 200 miliona dinara.

Gradonačelnik je takođe istakao da će se puno više ulagati u stambenu izgradnju za građane koji ne mogu da kupe stanove pod komercijalnim uslovima, ili imaju takve porodične prilike da zaslužuju posebnu pažnju. On je rekao da moramo da pokažemo da smo solidarni kao društvo. Na ovoj lokaciji biće izgrađeni novi parkinzi, zelene površine, biće potpuno parterno uređena.

Sedam stanova od 36,38 m2 do 41,81 m2 opredeljeno je zadvočlana domaćinstva, osam stanova od 42 m2 do 43,87 m2 namenjeno je tročlanim domaćinstvima, šest stambenih jedinica od 56,68 m2 do 58,81 m2 predviđeno je za četvoročlana domaćinstva, a za petočlana domaćinstva opredeljena su četiri stana od 59 m2 do 59,51 m2 površine.

Kupoprodajna cena stanova po metru kvadratnom neto korisne površine je 98.917,76 dinara sa PDV-om i može se platiti u celosti, ili u najviše 240 mesečnih rata, bez učešća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)