KONCERT U PODNE: Nastavak serije koncerata diplomaca Škole za muzičke talente u Ćupriji

Z. Rašić

01. 06. 2021. u 18:39

UOČI uspostavljanja redovnog programa dešavanja osujećenog epidemijom kovida u proteklom periodu, Kulturni centar u Paraćinu nastavlja sa serijalom koncerata na kojima se predstavljaju diplomci Škole za muzičke talente u Ćupriji.

КОНЦЕРТ У ПОДНЕ: Наставак серије концерата дипломаца Школе за музичке таленте у Ћуприји

Foto: Z. Rašić

Danas tačno u podne nadahnuto je nastupila Nađa Mladenović kao solista na violončelu, koja je taj instrument počela da svira sa osam godina, a od oktobra namerava da studira na Muzičkoj akademiji u Beogradu. Ističe da je njoj ovaj nastup u Paraćinu dobrodošao jer kao solista nema mnogo iskustva, ali ima sa orkestrom i kamernom muzikom. Nađa je izvodila dela Baha, Piatija, Popera, Bajića i Kabalevskog.

- Želimo da približimo klasičnu muziku kao vrhunac muzičkog izraza našim sugrađanima, pa zato nastavljamo odlučnu saradnju sa Školom za muzičke talente u Ćupriji. Takođe, diplomcima te škole pružamo priliku da vežbaju i da se predstave preko nego što nastave školovanje na akademijama širom Evrope - navodi Aljoša Gligorijević, v.d. direktora Kulturnog centra „Paraćin“.

Naredni nastup dve učenice završnog razreda iste škole zakazan je već za večeras od 19 sati na istom mestu, a nastupaju solistkinje na violini, Marija i Ana Janković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice