SRPSKI I RUSKI SPECIJALCI U VRŠCU: Poklonili se senima crvenoarmejaca na groblju i posetili Gradski muzej (FOTO)

J. J. B.

26. 05. 2021. u 17:45

PRIPADNICI 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije i 2. brigade Specnaza Oružanih snaga Ruske federacije, koji su na vojnom poligonu u vršačkom selu Orešac održali vojnu vežbu „Zajednički odgovor 2021“, bili su u kratkoj poseti Vršcu.

СРПСКИ И РУСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ У ВРШЦУ: Поклонили се сенима црвеноармејаца на гробљу и посетили Градски музеј (ФОТО)

Foto: J.J.B.

U prisustvu predstavnika lokalne samouprave, posetili su Gradski muzej, gde su se kroz stalnu muzejsku postavku bliže upoznali sa istorijom i kulturnim blagom tog južnobanatskog grada, a potom su otišli na Gradsko groblje, gde počiva 363 crvenoarmejaca, koji su u Drugom svetskom ratu časno dali svoje živote za slobodu Vršca i Srbije od fašizma.

Pomolili su se u grobljanskom hramu Svih svetih, koji je nekada bio ustupljen na korišćenje ruskim emigrantima, a zatim su se na spomen-kosturnici poklonili senima svojih sunarodnika i drugih oslobodilaca Vršca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni