DROBNJAKA ZA POČASNOG DRAGAČEVCA: Odbornici SO Lučani podneli predlog za dobitnika najvišeg priznanja opštine

V. I.

24. 05. 2021. u 20:08

ODBORNICI SO Lučani, njih 27, predložili su lokalnom parlamentu da opštinsko priznanje "Počasni građanin opštine Lučani" dobije direktor JP "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak.

ДРОБЊАКА ЗА ПОЧАСНОГ ДРАГАЧЕВЦА: Одборници СО Лучани поднели предлог за добитника највишег признања општине

Foto Tanjug

U obrazloženju predloga odbornici navode da je Drobnjak ovo priznanje zaslužio pošto je "izvojevao da opština Lučani bude prioritet u obnovi saobraćajne komunikacije i tako omogućio da više od 100 kilometara opštinskih i nekategorisanih puteva budu stavljeni pod asfalt".

Drobnjak je upotrebio najčešće svoj lični autoritet, kako bi skoro celokupna saobraćajna komunikacija na tlu naše opštine bila stavljena pod novi i kvalitetan asfalt. Takođe, zahvaljujući stalnom prisustvu Zorana Drobnjaka i praćenju radova na auto putu Preljina – Požega, koji prolazi preko naše opštine, brojne saobraćanice i pristupni putevi će do kraja ove godine biti dodatno uređeni i asfaltirani. On je nebrojeno puta bio na našim putevima, brzo i efikasno organizujući da se često u danu, započnu radovi na asfaltiranju brojnih puteva. Ali je, u vreme poplava ili klizišta, uz pomoć državnih kapaciteta, efikasno pomagao opštini da vrati u funkciju postojeće ili da izgradi nove putne pravce.

Lično angažovan, požrtvovan i jasno rešen da pomogne kraju iz čijeg susedstva potiče, Drobnjak će u Dragačevu biti upamćen kao dobrotvor za narednih bar 50 godina, zahvaljujući brzoj i lakoj putnoj komunikaciji koju je odobrio i realizovao – navodi se u obrazloženju.

Dragačevci naglašavaju i da je zahvaljujući Drobnjakovom zalaganju, kvalitet života građana Lučana značajno porastao, pa se i, recimo, beleži i veliki broj mladih bračnih parova koji ostaju ili se vraćaju na selo da žive i rade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna