GOČ ZA SVAKOGA I ZA SVE SEZONE: Uoči leta obnavljaju se sadržaji na ovoj planini

G. Ćirović

25. 05. 2021. u 07:11

IAKO najpre predstoji letnja, na Goču se već uveliko obavljaju pripreme za narednu zimsku sezonu.

ГОЧ ЗА СВАКОГА И ЗА СВЕ СЕЗОНЕ: Уочи лета обнављају се садржаји на овој планини

Foto: G. Šljivić

Završena je kompletna montaža modernog ski-lifta na takozvanoj Maloj stazi kraj hotela "Dobre vode", na nadmorskoj visini od 900 metara. Za ovu namenu, lokalna samouprava je izdvojila 20, a Ministarstvo turizma 15 miliona dinara.

- Mala staza na kojoj su brojne generacije mladih Kraljevčana, ali i gostiju iz čitave cele Srbije napravile prve korake na skijama biće uređena i produžena - najavljuje Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

Biće, saznajemo, obnovljena i infrastruktura na Velikoj stazi, na kojoj su se nekad održavala i zvanična takmičenja u alpskim disciplinama, a JP "Skijališta Srbije" je sa Kopaonika ovde lane preselio i poklonio dvosednu žičaru.

Foto: G. Šljivić

- "Bela reka 1" će najpre biti remontovana, a potom ćemo 12 stubova i 80 korpi montirati kraj Velike staze. Za ovu namenu je izdvojeno 25 miliona, ali je pandemija mnoge planove usporila. U međuvremenu, razmišljamo i o dodatnim sadržajima za letnju sezonu, poput zip-lajna i još nekih atrakcija - zaključuje Nestorović.

PUT

U TOKU je i fazna rekonstrukcija puta od Kraljeva do Goča, što je uvertira u uvođenje dodatnih autobuskih linija, a gradonačelnik dr Predrag Terzić naglašava kako je važno da ova planina bude dostupna svakome - da i deca radnika mogu da dođu na rekreativnu nastavu, ali i da ovde provedu deo zimskog ili letnjeg raspusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna