REKONSTRUKCIJA DOMA UČENIKA U REKOVCU: Ekonomija na kojoj “niče” budućnost

Z. Gligorijević

24. 05. 2021. u 18:54

DRŽAVA je za delimičnu rekonstrukciju Doma učenika Poljoprivredno-veterinarske škole u Rekovcu, kapaciteta 120 mesta, obezbedila oko 4,5 miliona dinara.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ДОМА УЧЕНИКА У РЕКОВЦУ: Економија на којој “ниче” будућност

Foto Z. Gligorijević

-To će poboljšati uslove smeštaja, a atraktivnost obrazovnih profila privlačiće ne samo đake iz ovog mesta, već i one iz gradova koji mu gravitiraju - ocenio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić koji je pomenutu obrazovnu ustanovu posetio povodom Dana škole i školske slave Svetog Ćirila i Metodija.

POLjOPORIVREDNO-VETERINARSKA ŠKOLA JEDAN OD CENTARA U SRBIJI

Naglasio je i da će se ovde stvarati jedan novi kadar i da će već ove školske godine broj upisanih biti veći nego lane, jer je rekovačka škola "obrazovni centar za ovo polje edukacije".

Foto Z. Gligorijević

- Posle obilaska ekonomije Poljoprivredno-veterinarske škole, na kojoj učenici stiču praktična znanja, a koja ima i snažan kadrovski potencijal, zadovoljstvo mi je da kažem da je ona model po kome zaista možemo da odgovorimo potrebama tržišta. Ovo je poljoprivredni kraj i mislim da je upravo ova škola sa Domom učenika, pored Svilajnca, Valjeva i još nekih, među najboljima u Srbiji - rekao je ministar Ružić i dodao da je za adaptaciju osmoletke u Belušiću odobreno oko šest miliona dinara, čime Ministarstvo pokazuje da želi da ujednači uslove obrazovanja u malim opštinama sa onima u velikim gradovima.

Foto Z. Gligorijević

Predsednik Opštine u Rekovcu Aleksandar Đorđević je izrazio zahvalnost zbog toga što su dobili dva važna projekta i nadu da će ove godine biti dovoljno đaka.

- Od 2012. do 2017. uloženo je više od dva i po miliona evra, a najnovija donacija Evropske unije u mašinama i opremi najbolje pokazuje koliko je naša škola cenjena. Zbog toga pozivam đake da upišu smer kuvar, te poljoprivredni, veterinarski i ekonomski tehničar jer će imati uslove kao da su u nekoj beogradskoj školi - ocenio je direktor škole Ljubiša Stevanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri