VAKCINIŠU SE TARAŠ I EČKA: Nastavlja se masovna imunizacija u mestima u okolini Zrenjanina

B.Grujić

24. 05. 2021. u 16:17

MASOVNA imunizacija stanovništva u naseljenim mestima u okolini Zrenjanina, nastavljena je u ambulantama Doma zdravlja "Dr Boško Vrebalov" u Tarašu i Ečki, a tokom nedelje planira se i vakcinacija meštana Elemira.

ВАКЦИНИШУ СЕ ТАРАШ И ЕЧКА: Наставља се масовна имунизација у местима у околини Зрењанина

Foto: Grad Zrenjanin

Na punktovima u Zrenjaninu, sportskoj dvorani Medison i zgradi stare specijalističke poliklinike, ukupno je dato 66.057 doza vakcina, prvu dozu primilo je 37.825, a obe 28.232 Zrenjaninaca.

Apelu da se vakcinišu i mladi, prvi su se u Zrenjaninu odazvali učenici Specijalne osnovne i srednje škole 9. maj, a očekuje se odziv punoletnih učenika iz drugih  srednjih škola u Zrenjaninu, Visoke tehničke škole strukovnih studija kao i studenata Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin.

Prema najnovijim podacima Zavoda za javno zdravlje, u nedelju 23. maja, od urađenih 78 PCR analiza na Covid 19, nije zabeležen ni jedan pozitivan nalaz. 

..U Opštoj bolnici je obavljeno 19 antigenskih testiranja, od kojih su 3 bila pozitivna. Broj aktivnih slučajeva zaraze u Zrenjaninu spao je ispod 300 i trenutno iznosi 293 zaražena pacijenta, od kojih je hospitalizovano 37.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)