AJMO PRVO NA SRPSKOM: Novak oduševio navijače, želeo prvo na maternjem, igraće još jednom u Srbiji!

A. Ilić

21. 04. 2021. u 18:01

Novak Đoković slavio je u prvom meču na Srbija openu.

АЈМО ПРВО НА СРПСКОМ: Новак одушевио навијаче, желео прво на матерњем, играће још једном у Србији!

FOTO: M. Vukadinović

Nakon duela protiv Sun Vu Kvona. Javnost je oduševio insistirajući da se prvo obrati na srpskom, pa tek potom na engleskom. 

- Najzaslužniji za to je moj brat Đorđe. Uradio je veliki posao. Ovaj centar izgledao je pre mesec dana drugačije. Trudim se da budem više u ulozi igrača nego u ulozi organizatora. Ovo je porodični turnir i projekat. Svima nam je stalo da na najbolji način prođe. Imali smo peh sa vremenom. Padala je kiša, čak i sneg pre desetak dana. Igrači su izneli pozitivne utiske uslovima. Od smeštaja, hrane, mogućnosti treninga... Mislim da moramo da budemo zadovoljni za sada. Nadam se da će nas vreme poslužiti. Velika je stvar da imamo posle devet godina turnir. Imao sam i 2012. godine čast da osvojim turnir, osvajao sam dva od četiri puta. Čini me jako ponosnim evolucija turnira. Hvala mojoj porodici koja me je podržala u organizaciji ovog turnira. Organizovaćemo i ženski, kao i još jedan turnir u narednom periodu. Imaće i naši teniseri priliku da se probiju i dožive nešto prilično jedinstveno. Mnogi od njih nisu učestvovali u profesionalnom turniru, rekao je Novak Đoković. 

Sledeći meč protiv Kecmanovića. 

- Očekujem veliki dvoboj sa Mićom. Nikada nismo igrali u zvaničnom meču. Dobra stvar je što će jedan teniser proći u polufinale. Idilična je priča ili scenario da imamo što više naših tenisera u završnici turnira. 

Novak je potom obavestio navijače da će igrati i na drugom Srbija open turniru koji se održava kroz nekoliko nedelja. 

Lepo je igrati pred publikom, iako je mali broj. Malo je ali slatko. Intimno je. Nadam se da ćemo za sledeći turnir, obično neigram turnire nedelju pred Rolan Garos, više me vuče da igram. Ako budem igrao nadam se da ćemo videti više ljudi na turniru, rekao je Đoković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista