VTA I ATP SAGLASNI: "Privilegije za vakcinisane tenisere i teniserke"

Novosti online

01. 04. 2021. u 20:29

U ATP i WTA spremili su prve korake u pravcu toga da ohrabre tenisere i teniserke da se vakcinišu protiv koronavirusa.

ВТА И АТП САГЛАСНИ: Привилегије за вакцинисане тенисере и тенисерке

Tviter prinstskrin

Oni nude određene privilegije tako što su u ATP Tur protokolu ubacili odeljak pod imenom "ATP Lista izuzeća od testiranja".

Jedan od benefita, za koji se veruje da bi mogao da počne da se primenjuje već od Mastersa u Monte Karlu je da bi oni koji se nađu na toj listi izuzeća, mogli da slobodno uđu na turnir posle inicijalnog testa.

Po tome, oni ne bi morali da se samoizoluju 24 sata, pre nego što dobiju rezultate testa, tako bi mogli odmah da treniraju i nastave sa redovnim obavezama tokom turnira.

I u ATP i WTA su bili jasni da žele da vide svoje članstvo sa primljenim vakcinama kako bi se, kako su naveli, smanjili logistički izazovi u svetu tenisa.

Dopuna protokola takođe nudi više igračima koji bi, ako ispune određene zaštitne protokole, mogli da unajme i privatni smeštaj na određenim turnirima, u zavisnosti od politike države u kojoj se turnir održava.

ATP i WTA ohrabruju igrače i igračice da se vakcinišu ukoliko su u mogućnosti i za sada nema sugestija o tome da je vakcinacija obavezna.

- Osobe koje su prošle kompletan proces vakcinacije mogu bite izuzete od karantina posle inicijalnog PCR testa po dolasku na turnir. Osobe koje su primile obe doze vakcina (Fajzer, Moderna, Astra Zeneka) ili jednu dozu (Džonson i Džonson) i pritom su pružili dokaz o tome ATP, mogu se naći na listi izuzeća", stoji u saopštenju.

Kako će sve to izgledati u Monte Karlu, to ćemo videti od 11. do 18. aprila.

U ATP su potvrdili da je dokument o protokolu o zaštiti dopunjen, ali nisu dalje želeli da komentarišu detalje.

(B92) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna