DAVNE 2002. GODINE PREDVIDELA ŠTA ĆE UČINITI NOVAK: Jelena Genčić jednom rečenicom predvidela njegov razvojni put

Novosti online

12. 03. 2021. u 13:35

NEMA intervjua a da Novak Đoković ne istakne ulogu Jelene Genčić u razvoju njegove karijere.

ДАВНЕ 2002. ГОДИНЕ ПРЕДВИДЕЛА ШТА ЋЕ УЧИНИТИ НОВАК: Јелена Генчић једном реченицом предвидела његов развојни пут

Foto: N.Skenderija

Tako je najbolji teniser sveta i u nedavnom intervjuu istakao da je Genčić njegova "teniska" majka i da je imala "izuzetan uticaj na moje početke teniske, ali i životne. Koja je sebe posvetila meni i mojoj evoluciji".

A upravo je legendarna srpska teniserka i trener sada već davne 2002. godine u reč predvidela Novakov uspeh. U intervjuu Nedi Miletić, novinarski nekadašnjeg dnevnog lista "Sport" Genčić je najavila domete tada 16-godišnjeg Novaka.

- Ukoliko budu uložena neophodna sredstva, uz veliki rad i ogroman talenat, dobićemo najboljeg igrača Jugoslavije svih vremena, svetskog asa -  naglasila je Jelena Genčić u pomenutom intervjuu koji je naslovljen sa "Novak korača putem velikana - Jugoslovensko čudo od deteta osvaja Stari kontinet".

Zanimljivo je i tadašnje razmišljanje Novaka Đokovića, koju je već sa 14 godina bio najbolji u Evropi.

- Moram da radim više na servisu, pre sam više voleo tvrdu podlogu, a pošto su najveći uspesi došli na šljaci, sada mi je draža šljaka. Kad sredim servis krenuću u jednu ofanzivnu igru - rekao je tada Đoković.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je ušao u ponedeljak 8. marta ušao u istoriju tenisa kao čovek koji je najviše vremena proveo na prvom mestu ATP liste. Srpski as je tretnuno 311 nedelja najbolji igrač na svetu, a svakako će ta brojka biti uvećana u narednom periodu jer nema konkurenciju.

(Kurir) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!