KARACEV POSLE NAJVEĆEG USPEHA U KARIJERI: Igrati protiv Novaka je posebno iskustvo, to je najviši nivo tenisa

Novosti online

18. 02. 2021. u 14:47

RUSKI teniser Aslan Karacev bez ikakve sumnje priredio je senzaciju na Australijan openu. U svom prvom nastupu na jednom grend slemu stigao je do polufinala i igrao protiv najboljeg na planeti.

КАРАЦЕВ ПОСЛЕ НАЈВЕЋЕГ УСПЕХА У КАРИЈЕРИ: Играти против Новака је посебно искуство, то је највиши ниво тениса

FOTO: AP/Tanjug

Ovaj 27-godišnjak iz Vladikavkaza se glavnog žreba Australijan opena domogao kroz kvalifikacije, a na ovom turniru je zabeležio neke velike pobede. Bio je bolji od igrača poput Dijega Švarcmana, Feliksa Ože-Alijasima i Grigora Dimitrova.

Posle poraza od Đokovića istakao je da je to iskustvo drugačije od drugih.

- Bile su to dve sjajne nedelje za mene. Dobro iskustvo. Igrati protiv Novaka je posebno iskustvo, osetiti tu igru, videti način na koji on igra. Osećaj je neverovatan. Bilo je mnogo ljudi, osetio sam podršku, dobra je atmosfera - počeo je Karacev i nastavio:

- Pomoglo mi je to igranje pred publikom. Što ih je više, veća je podrška. Mislim da bi moje izdanje bilo potpuno drugačije, bolje igram sa publikom.

Novinare je zanimalo da li je igranje protiv Novaka na potpuno drugačijem nivou od svih igrača sa kojima se susreo na Australijan openu.

- Da, razlika u nivou je velika, to je najviši nivo tenisa. On vam ne daje besplatne poene. I kada ja serviram, svaki poen moram da zaslužim. Nije me služio servis danas, poeni su bili dugi. Njegov servis je bio dobar i to uvek stvara pritisak.

Karacev osetio snagu najboljegna svetu/FOTO: AP/Tanjug

Karacev ističe da je tokom ovog turnira naučio važnu lekciju.

- Naučio sam da mogu da igram sa svakim. Da budem tu i nadmećem se sa svima. Ovaj Australijan open mi je veliki korak u karijeri i mnogo mi je pomogao.

Jedno od pitanja bilo je i kako će potrošiti novac koji zaradio na prvom gren slemu u sezoni a što je suma veća od 850.000 dolara. 

- Pozvaću vas pa ćemo zajedno odlučiti - rekao je kroz smeh 27-godišnji Rus.

Inače, treba reći da ja Karacev ovaj turnir počeo sa 114. pozicije na ATP listi, a kada izađe nova biće u Top 50.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista