NOLE NAJBOLJI KADA JE NAJPOTREBNIJE: Preživeo Amerikanca i povredu, u narednom kolu sa Raonićem

A. Ilić

12. 02. 2021. u 10:00 >> 14:23

​USPEŠNO je Novak Đoković prošao treće kolo Australijan opena, savladao je Amerikanca Tejlora Frica 3:2 (7:6 (7:1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2) te će u narednom kolu igrati protiv Miloša Raonića.

НОЛЕ НАЈБОЉИ КАДА ЈЕ НАЈПОТРЕБНИЈЕ: Преживео Американца и повреду, у наредном колу са Раонићем

FOTO: EPA

Dobro je Novak igrao u prvom i u drugom setu za koje možemo da kažemo da ih je rutinski dobio. 

Problemi su krenuli u trećem setu kada se povredio Đoković, a Amerikanac je to koristio kako bi servisima u njegovu bekhend stranu dolazio do lakih poena. 

Zanimljivu scenu videli smo nešto pre toga, kada je sudija ovog meča ispraznio Rod Lejver Arenu kako bi navijači krenuli kući zbog lok dauna. 

U petom setu konačno gledamo zanimljivu igru Srbina koji je krenuo furiozno i došao do pobede od 3:2 u setovima uprkos povredi koju je zadobio tokom meča. 

Protivnik u narednom kolu biće mu Miloš Raonić, a Srbin će imati dvadana da sanira povredu kako bi spremno dočekao duel protiv Kanađanina. 

PETI SET 7:6 (7:1), 6:4, 3:6, 4:6, 6:2

Foto: Printskrin

Tekst potpisa

6:2  - Namučio je Novak Amerikanca, ušlo se u igranje na razliku. Pogrešio je Fric, imao je Novak meč loptu.  Čini se da je Tejlor na kolenima nakon brejka Đokovića, a sada Srbin koristi njegove greške i dolazi do trijumfa! 

5:2 - Dugo nismo imali priliku da vidimo nasmejanog Novaka. Dolazi do lakih poena i uspeva da sačuva svoj servis. 

4:2 - Pogrešio je Amerikanac u razmeni, te je Đoković došao do prilike da uzme brejk, iskoristio ju je sjajnom paralelom! 

FOTO: EPA

3:2 - Sačuvao je servis Srbin, sada je već očigledno da je cilj da dođe do taj-brejka kako bi pokušao da iznenadi Frica koji fantastično servira. 

2:2 - Dobija Fric ponovo na svoj servis. Đoković nije ni blizu toga da ugrozi servis američkog tenisera. 

2:1 - Isto "nulom" vraća Đoković u narednom gemu. Igra se tri časa i osam minuta. 

1:1 - Uz bolne krike Đoković je gem prepustio protivniku 40:0. 

1:0 - Bolje Đoković izgleda na početku petog seta. Imao je 40:30, ali odličan je bio Amerikanac na mreži. Sačuvao je Nole servis. 

ČETVRTI SET  7:6 (7:1), 6:4, 3:6, 4:6

FOTO: EPA

4:6 - Tejlor Fric ima prednost 40:15, dve set lopte za Amerikanca. Iskoristio je prvu 

4:5 - Sačuvao je Novak svoj servis, nakon prekida zanimljivo, u pauzi između gemova Amerikancu su doneli lepak kako bi zalepio uložak patika. 

3:5 - Tek sada Fric pravi prvu duplu servis grešku. Novak sada servira za ostanak u četvrtom setu. 

3:4 - Stigao je odgovor od Amerikanca koji "gađa" forhend stranu Đokovića i taktika mu za sada daje rezultata. 

FOTO: EPA

3:3 - Nakon prekida Đoković dolazi do izjednačenja. 

2:3 - Uz dosta poteškoća dobija Novak peti gem u četvrtom setu. Zabrinuta lica u njegovoj loži najbolje govore o ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi naš teniser 

1:3 - Poigrava se u ovom momentu Amerikanac, koristi povredu Đokovića i "nulom" dolazi do potvrde brejka 

 1:2 - Đoković je ponovo protivniku dozvolio brejk loptu, ali se probudio i došao do prednosti. Dolazi Amerikanac do izjednačenja, a potom i do nove prednosti. Nakon greške Novaka Đokovića novi brejk za američkog tenisera. 

1:1 - Sigurna je bio na svoj servis Amerikanac. 

1:0 - Ovo nikako nije dobro za našeg tenisera, ponovo dolazi do brejk lopte Fric. Srećom, odlično servira iz drugog servisa Đoković. Prednost - Đoković. Nakon malo problema uspeva Đoković da povede u četvrtom setu 

TREĆI SET 7:6 (7:1), 6:4, 3:6 

FOTO: EPA

3:6 - Tri vezane set lopte za Amerikanca. Koristi prvu. 

3:5 - Dolazi niotkuda Fric do brejk lopti koje koristi. U narednom gemu servira za treći set. 

3:4 - Amerikanac je našao slabu tačku Đokoviću koji zbog povrede ima malo usporenije kretanje, uspeva gotovo na svakom servisu da servira as. 

3:3 - Dobio je Novak masažu između gemova, očigledno mu je prijala, pošto je konačno sa lakoćom servis vinerom došao do gema. 

2:3 - Izgleda da se Novak sateškoćom kreće u ovom gemu. Dolazi Amerikanac do "nule, sa dva asa u gemu. 

FOTO: EPA

2:2 - Vratio se Đoković brzo na teren. Imao je 40:0, ali je sa dva poena uspeo Fric da se vrati u gem. Izjednačuje Amerikanac. Usred poena video sistem se oglasio, ponovo negoduju navijači. Uprkos svemu, prednost - Đoković. 

1:2 - Čini se da Novak ima problem sa istegnućem noge, proklizao je nakon jednog poena. Koristi to Fric i dolazi do poena.  Zatražio je Novak medicinski tajm-aut

1:1 - Usledila je velika i duga borba na servis srpskog tenisera,ali je Đoković uspeo da sačuva koncentraciju i poentira. 

0:1 - Ovaj set počeo je Amerikanac uspešno, nije dozvolio Đokoviću brejk na početku. 

DRUGI SET 7:6 (7:1), 6:4 

FOTO: EPA

6:4 - Tri vezane set lopte za Srbina. "Nulom" je završio drugi set. 

5:4 - Dobro igra Novak, imao je Amerikanac 40:30, spasao je dve gem lopte, ali Fric uspeva da dobije gem i sada Novak servira za drugi set. 

5:3 Dve brejk lopte ima Fric. Muči novaka prvi servis u ovom gemu. Ipak, uspeva da spase prvu brejk loptu, a potom i drugu. Sačuvao je svoj servis Novak, servira Fric za ostanak u drugom setu. 

4:3 - Nova šansa za brejk Đokovića. Ne koristi je Srbin, izjednačenje. Atomski tenis u ovom trenutku gledamo. Dva atraktivna poteza izveo je Novak. Treći put prednost za Amerikanca, ali svaki put iz šešira Novak izvuče neki neverovatan potez i poentira. Sada brejk za Novaka. Gem koji traje već šest minuta nastavlja se. Na kraju osvaja Fric svoj servis.  

4:2 - Siguran je Novak na svoj servis. 

3:2 - Kao da Noleta inspiriše reakcija publike... Dolazi dodve brejk lopte. Prvu ne koristi , a ni drugu. Snažne lopte Frica iz dijagonale. Amerikanac dolazi do prednosti, a nakon greške Novaka uspeva da odbrani svoj servis. 

FOTO: EPA

3:1- Veliki je borac američki teniser, koji dolazi do 40:40 na Novakov servis. Ušao je Novak u mali sukob sa navijačima. Trude se na sve načine da mu zasmetaju, zamolio je za malo tišine, usledili su zvižduci. Ne koristi gem loptu Srbin, drugo izjednačenje. Uprkos publici dolazi Novak do 3:1. 

2:1 - Kao u transu u ovom setu igra Đoković. Imao je Fric 30:0, usledila su dva fantastična vinera Srbina. Ipak, Fric stiže u nastavku skraćenu loptu i kažnjava Srbina.  Smanjuje prednost Fric. 

2:0 - Fanastičan servis Đokovića, dolazi do 40:0, koristi ujedno svoju prvu gem loptu da nakon 65 minuta igre potvrdi svoj brejk. 

1:0 - Brejk Novaka odmah na startu drugog seta. Čini se da je Amerikanac još uzdrman zbog epiloga prvog seta. 

PRVI SET 7:6 (7:1)

FOTO: EPA

TAJ-BREJK (7:1) - Prvi poen osvojio je Novak Đoković. Dolazi do mini brejka Đoković (2:0). Grepi Fric i u trećem taj-brejk poenu. Novak ima dva servisa na 3:0. Dva puta je Novak pogađao liniju, naterao je na kraju Frica da posle duže razmene pogreši 4:0. Srbin ne ispušta kontrolu u taj-brejku, dolazi do 5:0, velika prednost. Ima Novak sada šest set lopti. Izašao je Novak na mrežu, Fric dobro reaguje. As Novaka za kraj taj-brejka. 

6:6 - Lavovska borba, ipak Fric uspeva da meč uvede u taj brejk. 

6:5 - Servis Novaka Đokovića išao je do 196 km/h ipak, odlično reternira Fric koji nastavlja da zadaje glavobolje našem teniseru. nakon riskantnog servisa dolazi Amerikanac do 30:0. Okrenuo je Novak na 40:30m servirao za gem i do njega je došao greškom Frica. 

5:5 - Osokoljen brejkom u prethodnom gemu Fric dolazi do 40:0 na svoj servis. Uspeva Novak da odbrani prvu gem loptu Amerikanca, odlično je reternirao i kod drugog poena, te je naterao Frica da pogreši. Ipak, as poenom dolazi do izjednačenja. 

5:4 - Neiznuđena greška Đokovića, dolazi Fric do nove brejk prilike. Fric uspeva da iskoristi priliku.

FOTO: EPA

5:3 - Dobija Amerikanac nulom svoj servis, servira Đoković za prvi set. 

5:2 - Dve vezane brejk šanse za Frica. Sjajan servis, odbranio se Novak u dva udarca. Usledio je servis viner, izjednačenje. Trećim vezanim poenom dolazi sada Novak do prednosti. Odlična reakcija Novaka koji ne dozvoljava brejk protivniku, imao je u setu Amerikanac već tri brejk šanse, uvek je usledila reakcija Đokovića. 

4:2 - Usledio je odgovor Amerikanca. Došao je u šestom gemu do 40:0. Ipak, u narednom poenu pravi neiznuđenu grešku. Uspeo je da se sabere i u nastavku osvoji gem. 

FOTO: EPA

4:1 - Dve gem lopte imao je Đoković. Novak odlično plasira svoje lopte i snažnim forhendima muči protivnika. Usledila je greška Novaka, koju je odmah u narednom poenu anulirao i uspeo da potvrdi brejk. 

3:1 - Imao je Đoković brejk priliku. iskoristio ju je srpski teniser. Brejk u pravom trenutku. 

2:1 - Ovoga puta znatno sigurniji servis Đokovića, Srbin lako dolazi do gema. 

1:1 - Gem lopta za Frica, koristi je i as poenom dolazi do 1:1. Imao je Novak 30:15, usledili su oštri i precizni servisi Amerikanca. 

1:0 - Pokazao je Fric odmah pri prvom reternu svoj razorni udarac. Ušao je Novak u igru na razliku, ali je nakon tri minuta došao do gem lopte. Izašao je Amerikanac na mrežu, odlično reaguje Novak. Nije Fricu pomogla ni brejk lopta da iznenadi Novaka. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)