SAMO NEMA NOVAKA: ATP izabrao novi savet igrača, tu su Rodžer i Rafa

Novosti online

29. 12. 2020. u 14:42

NOVAK Đoković nije izabran u novi savet igrača ATP! 

САМО НЕМА НОВАКА: АТП изабрао нови савет играча, ту су Роџер и Рафа

FOTO: EPA

To nije nikakva novost, već se znalo da on ne može da se nađe u tom telu.

Nedavno je ATP usvojio pravilo koje je onemogućilo srpskog tenisera da se kandiduje mesto u tom telu. 

Problem pravi Novakova inicijativa da se napravi novo telo koje bi na bolji način predstavljalo tenisere, pogotovo one slabije rangirane.

"Nekoliko dana posle moje nominacije, ATP je usvojio novo pravilo koje me je stavilo u tešku poziciju. Novo pravilo određuje da svi članovi nove PTPA organizacije ili bilo koje drugo organizacije koja se shvata kao "konflikt interesa" ne može da bude izabran za člana Saveta igrača. Kao što znate, deo sam PTPA, organizacije koja je nedavno osnovana bez namere da bude u konfliktu sa ATP. Mada PTPA ne namerava da bude ratoborna, ostaje nejasno kako će ATP gledati na ovu asocijaciju ubuduće", rekao je tim povodom Novak Đoković. 

Poslata mu je jasna poruka da "ne talasa", a sada je izborom novog sastava ovog tela to i potvrđeno. Svi njegovi najveći rivali našli su se tu. 

Rodžer Federer i Rafael Nadal su predstavnici najboljih tenisera, a Endi Marej je upao kao jedan od igrača rangiranih ispod 100. mesta. 

Savet kompletiraju Feliks Ože-Aljasim, Džon Miliman, Kevin Anderson, Pablo Anduhar, Žil Simon, Bruno Soareš, Markus Danijel, Danijel Valverdu i Kolin Daudesvel.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati