FEDERER NE ZASLUŽUJE DA BUDE U TOP 10: Nemac uhvatio Švajcarca u prevari

Novosti online

02. 12. 2020. u 16:51

ФЕДЕРЕР НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ДА БУДЕ У ТОП 10: Немац ухватио Швајцарца у превари

Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

POTPREDSEDNIK nemačke teniske asocijacije Dirk Hordorv žestoko je napao Rodžera Federera.

On je istakao da Švajcarac ne zaslužuje da bude u TOP 10 po rezultatima i da je poziciju u vrhu tenisa obezbedio uticajem u ATP veću čiji je član.

- Federer je jednostavno uticao da se promeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno - kaže Hordorf.

- Onako kako ja to vidim, Federer koristi poziciju i uticaj koju ima u veću igrača. Niko ne zna, ali pre dve godine, Rodžer Federer je bio taj koji je rekao da bi mečevi na Mastersima trebalo da se računaju u ATP renkingu. Ja ovo kažem bez ustezanja, to se mora reći: Rodžer Feder ne bi bio ni među 50 na svetu da pravila nisu promenjena - poručio je Nemac.

- Ko najviše profitira na činjenici da se ti turniri (Mastersi) i dalje boduju? Da se računa Masters, koji je 19. turnir u godini (Za ATP listu računaju se 18 najboljih rezultata u proteklih godinu dana), u naredne dve godine. To je perverzno - kaže Hordorf.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Branka

03.12.2020. 19:18

Naravno da je tako. Ja sam konačno zadovoljna da neko misli isto kao i ja. Već 10 godina za mene Roger Federer nije najbolji igrač svih vremena. Nameštaju mu svi da ostane u vrhu. Ali njega treba penzionisati. Dosadan igrač.