NOVAK JE SPREMAN: Đoković kreće u pohod na šestu krunu

Đ. SAMOILOVIĆ

15. 11. 2020. u 20:02

SA prvim mestom do kraja godine u džepu, jednim grend slemom i gorkim ukusom u ustima zbog čitave zbrke sa virusnom pandemijom, Novak Đoković kreće u poslednji takmičarski izazov u 2020. - završni masters u Londonu.

НОВАК ЈЕ СПРЕМАН: Ђоковић креће у поход на шесту круну

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Na prvom stepeniku je i na papiru najlakša prepreka - Dijego Švarcman (ponedeljak, 15.00), momak koji je po svim parametrima autsajder u gradu koji leži na obalama Temze.

- Dijego je čvrst sa obe strane, jedan od najbržih igarača na ATP turu, veliki je takmičar. Prvi put igramo u dvorani, drugačiji su uslovi, on nikada nije igrao ovde, ali zbog toga ne oseća pritisak, rasterećen je, jer nema imperativ pobede. U sjajnoj je formi, ovo mu je verovatno najbolja sezona u životu i mnogo ga poštujem, ipak, nadam se da mogu da počnem pobedom - rekao je Novak na konferenciji za medije uoči turnira.

PONOSAN ZBOG TITULE

ĐOKOVIĆU je juče uručen šampionski pehar ATP za 2020, koji je podizao i 2011, 2012, 2014, 2015. i 2018.

- To jeste jedan od najvećih ciljeva za mene. Zadovoljan sam i ponosan što godinu završavam na prvom mestu. Srećan sam, ali ova sezona je bila neobična, drugačija. Mnogim ljudima bilo je teško, zato sam malo i tužan - rekao je Đoković.

Ipak, to što Švarcmanu ne daju šanse ni za prolaz grupe, ne sme da znači da Đoković, Danil Medvedev ili Saša Zverev (ostatak grupe "Tokio 1970"), smeju da potcene Argentinca. Za Novaka to posebno važi, jer bi uvodnom pobedom igrao mnogo rasterećenije protiv Medvedeva i Zvereva.

Takođe, našem asu ne bi smelo da se ponovi pomračenje kao u Beču, kada je protiv Lorenca Sonega odigrao nezapamćeno slabo, ali jasno je da mu je zbog obezbeđivanja prvog mesta do kraja godine i nekih drugih stvari, glava bila daleko van Austrije. Ipak, u Londonu, to neće biti slučaj barem po rečima Đokovića, koji je naglasio da je motivaciono na najvišem nivou. Zbog titule, ali i šanse da izjednači rekord Rodžera Federera po broju titula (šest) na završnom mastersu.

Svestan je i Dijego Švarcman da ga očekuje veoma težak meč:

- Protiv Novaka uvek moraš da pružiš svoj maksimum. Teško je razmišljati o taktici, moraš da izađeš na teren spreman da daš 100 odsto. Ako on nema dobar dan, možda ćeš imati nekoliko šansi - istakao je Argentinac.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna