KO OSVAJA LONDON? Kladionice kažu - Novak

ZA razliku od prošle godine kada se u prestonici Velike Britanije odlučivalo ko će biti ustoličeni kralj ATP tura na kraju 2019, ovaj put to neće biti slučaj.

КО ОСВАЈА ЛОНДОН? Кладионице кажу - Новак

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Ali cilj na završnom mastersu u Londonu koji počinje sutra je isti - titula na turniru koji je u hijerarhiji belog sporta tik ispod grend slemova.

To važi i za Novaka Đokovića, koji je vladarsku poziciju na kraju tekuće godine obezbedio još ranije, ali i za ostatak veličanstvene osmorke na završnom mastersu u Londonu, čiji će početak ozvaničiti repriza prošlogodišnjeg finala, između Dominika Tima i branioca titule Stefanosa Cicipasa, dok će nešto kasnije na teren "O2" arene izaći i Rafael Nadal i Andrej Rubljov.

Što se tiče Novaka, on će na teren u ponedeljak, protiv na papiru najslabijeg tenisera u Londonu - Dijega Švarcmana, dok su druga dva rivala, Saša Zverev i Danil Medvedev, u znatno boljoj formi i dobro se kotiraju kada je dvoranski tenis u pitanju.

- Medvedev i Zverev su verovatno u najboljoj formi od svih u dvorani. Zverev je uzeo dva turnira u Kelnu i igrao je finale u Parizu, dok je Medvedev osvojio trofej u Parizu. Visoki su, imaju jak servis, čvrste bekhende i forhend im je oružje - obojica su kompletni igrači, imaju sličan stil igre. Moram da budem na maksimumu kako bih uspeo da ih pobedim - rekao je Đoković u najavi turnira.

I bez obzira na to što ga je Nadal preslišao u finalu Rolan Garosa, i što je u Beču odigrao jedan od najlošijih mečeva u karijeri, jasno je da Đoković nosi blagu ulogu favorita u Londonu, što potvrđuje i sve svetske kladionice (kvota na trijumf 1,6). Motiv više će biti i činjenica da može da se izjednači sa Rodžerom Federerom po broju titula na završnim mastersima (šest). Za Nadala, njegovog najvećeg konkurenta, ovo će biti šansa da prvi put slavi na poslednjem velikom turiru u godini.

A sam turnir, kao i štošta ove godine, proteći će u senci pandemije virusa korona. Tako je tradicionalno bogatom takmičenju srezana platežna moć, pa je nagradni fond sa prošlogodošnjih devet miliona, spao na 5,7.

PRVI PUT BEZ LINIJSKIH SUDIJA

BIĆE ovo jubilarno 50. izdanje završnog astersa, čija je tradicija započela 1970 u Tokiju, a London završava svoj staž, pošto će od sledeće godine, Torino gostiti najboljih osam tenisera sveta. Ali, nikada za ovih 50 godina, teniseri nisu igrali u uslovima koji podrazumevaju konstantni boravak u hotelu kada ne igraju, neprestano testiranje na virus, i odsustvo publike.

Neće biti čak ni linijskih sudija, čiji će posao preuzeti tehnologija pod nazivom "oko sokolovo".

GRUPE - RASPORED

"TOKIO 1970"

1. kolo, ponedeljak

Đoković - Švarcman 15.00

Medvedev - Zverev 21.00

"LONDON 2020"

1. kolo, nedelja

Tim - Cicipas 15.00

Rubljov - Nadal 21.00

o Po dva igrača iz obe grupe idu u polufinale

KVOTE ZA TROFEJ

Novak Đoković 1,60

Rafael Nadal 5,50

Danil Medvedev 5,50

Dominik Tim 7,50

Aleksandar Zverev 8

Andrej Rubljov 10

Stefanos Cicipas 11

Dijego Švarcman 25

NAJVIŠE TITULA

R. Federer 6

N. Đoković, P. Sampras, I. Lendl 5

I. Nastase 4

B. Beker, Dž. Mekinro 3

L. Hjuit, B. Borg 2

o Na završnom mastersu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024