ĐOKOVIĆ JE IMPRESIVAN: Legendarni Francuz u tri reči objašnjava Novakovu igru u Parizu

JOŠ jedna Novakova promenada centralnim terenom "Filip Šatrije", ovoga puta u drugom kolu Rolan Garosa, protiv Rikardasa Berankisa (66) - 6:1, 6:2, 6:2, za svega sat i 23 minuta igre.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ИМПРЕСИВАН: Легендарни Француз у три речи објашњава Новакову игру у Паризу

Foto AP

Osvojio je Litvanac prvi poen na Novakov servis i to je, praktično, bilo sve što je uspeo da uradi. Prvi set bio je završen za samo 22 minuta.

Šetao je Novak protivnika, igrao s lakoćom, bez zamaranja, gledajući da što kraće ostane na terenu. Sve je bila samo igra. Pod otkrivenim krovom, stigao je, čak, i da na trenutke uživa na suncu koje se pojavljivalo iznad kišnih oblaka.

- Đoković je impresivan - sažeo je nekadašnji francuski teniski as Anri Lekont u tri reči koje sve objašnjavaju igru i trenutnu formu još od početka godine svetskog reketa broj jedan.

I ovoga puta, skraćene lopte, koje je odigrao rekordnih 25 puta u prvom kolu, ponovo su bile u opticaju.

- Pokušavam sa svojim timom i trenerom svakoga dana da napredujem u igri, da variram što više udaraca, naročito na ovoj sporoj podlozi. Bilo je manje skraćenih lopti nego u prvom meču, ali mislim da sam servirao odlično - obratio se raspoloženi Novak posle pobede.

Zaista, servis mu je bio fantastičan, a na startu drugog seta odmah je napravio brejk i to - skraćenom loptom, sada već magičnom formulacijom na ovogodišnjem izdanju Rolan Garosa, koja je manje-više, takođe, dobro funkcionisala.

Pred početak trećeg seta, Litvanac je zatražio masažu leđa, ali mu to nije mnogo pomoglo.

Na kraju, Novak se zahvalio posmatračima, na francuskom jeziku, ne zaboravivši pritom da istovremeno svojoj sagovornici Marion Bartoli poželi sreću u trudnoći.

- Zaista je lepo videti publiku posle dva-tri meseca praznih tribina. Teško nam je, jer ste veoma važan element naše profesionalne karijere i ovog sporta. Hvala vam na podršci - zaključio je Nole, zašta je bio nagađen aplauzom proređenog gledališta, ali dovoljno prisutnog da teniskom meču da onu potrebnu draž navijanjem između poena.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024