ĐOKOVIĆ ISKAZAO NEZADOVOLJSTVO: Odluka koju je donela USTA je naljutila Novaka

Novosti online

22. 08. 2020. u 16:13

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković priznao je da je nezadovoljan odlukom koju su doneli ljudi iz Teniskog saveza SAD da se diskvalifikuju Gvido Pelja i Hugo Delijen.

ЂОКОВИЋ ИСКАЗАО НЕЗАДОВОЉСТВО: Одлука коју је донела УСТА је наљутила Новака

foto: EPA

Argentinac i Bolivijac su udaljeni sa Sinsinatija jer je potvrđeno da im je fizioterapeut pozitivan na koronavirus.

Uprkos tome što su Pelja i Delijen dva puta bili negativni, USTA je odlučila da ih diskvalifikuje.

Pre početka turnira je postignut dogovor da će igrači biti diskvalifikovani samo ukoliko budu delili sobu sa zaraženom osobom, a pošto to ovde nije slučaj igrači su ljuti sa razlogom.

- Na Zum razgovoru pre nekoliko nedelja dobili smo informaciju od šefa svih medicinskih radnika USTA da će teniser moći da se takmiči na turniru ukoliko dobije negativan test, a da je pritom delio sobu sa zaraženom osobom. Pitali smo više puta u vezi toga, šta se desi ako je član ekipe pozitivan, i rečeno nam je ono što sam rekao. Zato su mnogi teniseri, uključujući mene, uznemirani i ljuti kada vide kako su tretirani Pelja i Delijen - rekao je Đoković.

foto: EPA

Novak ljut zbog odluke da se diskvalifikuju dvojica tenisera sa Sinsinatija

Portparol USTA Kris Vidmajer rekao je da isključenje Pelje i Delijena u skladu sa savetima iz Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

- Bliski kontakt je definisan provođenjem 15 ili više minuta unutar dva metra od druge osobe. Potvrđeno je da je postojao bliski kontakt u više navrata tokom kritičnog vremenskog razdoblja izloženosti zarazi te da oni koji su u to bili uključeni nisu nosili zaštitne maske u vreme kad su bili u bliskom kontaktu. Jednostavno rečeno, oni koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom moraju u izolaciju na 14 dana. To nije diskreciona odluka - naveo je Vidmajer.

Nezadovoljan zbog ovakve odluke je i bivši svetski broj jedan Endi Marej.

- Neki igrači su rekli da ne bi došli s trenerima da su znali šta može da se dogodi. Ne kažem da ova odluka nije ispravna, ali igračima nije jasno stavljeno do znanja kakva su pravila - poručio je Marej.

Ostaje da se vidi kako će se ovo odraziti na igre tenisera koji će se posle dužeg vremena naći na terenu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)