POTERA ZA RAFINIM REKORDIMA: Novak u NJujorku juri 35. masters trofej i 18. grend slem titulu

J. J.

18. 08. 2020. u 21:11

RAFA je odabrao šljaku, a Novak napad na njegove rekorde već na tvrdoj podlozi.

ПОТЕРА ЗА РАФИНИМ РЕКОРДИМА: Новак у Њујорку јури 35. мастерс трофеj и 18. гренд слем титулу

Foto EPA

Đoković u Njujorku uveliko trenira pred pohod na 35. masters titulu, čime bi se izjednačio sa Nadalom na večnoj listi. Turnir serije 1.000, prinudno preseljen iz Sinsinatija zbog virusa korona, biće samo zagrevanje za Ju-Es open i napad na 18. grend slem trofej.

Najbolji teniser sveta ima još nekoliko dana da se spremi za prvi zvaničan meč posle skoro šest meseci, koliko je prošlo od pobede nad Cicipasom u finalu Dubaija. Naš as želi da nastavi perfektan niz od 18-0 u 2020. godini, ali niko ne može da predvidi u kakvoj formi će igrači biti posle tolike pauze.

- Očekujte neočekivano - poručio je teniski analitičar Bred Gilbert. - Mislim da će biti nekih ludih rezultata. Čak i da je "velika trojka" na okupu, opet ne bismo mogli da tvrdimo da će sve biti kao i obično. Verujem da ćemo imati neko potpuno novo ime u polufinalu, finalu. Nema publike, pritiska velike pozornice...

Bivši trener Agasija, Rodika i Mareja, ipak, nema dilemu ko je glavni kandidat za tron na oba turnira.

OBAVEZNA NARUKVICA

SVI igrači i članovi njihovih timova testiraju se odmah po dolasku u Njujork, a Dominik Tim je otkrio kako izgleda cela procedura:

- Aerodrom je bio prazan kada smo došli. Odmah su nas sproveli do hotela gde se vrši testiranje i tamo smo čekali rezultate testa 24 sata, izolovani u sobi. Uoči testiranja dobijamo plavu narukvicu, a kada stignu rezultati - zelenu. Ne smemo da se krećemo po kompleksu bez zelene narukvice, koja je, praktično, dokaz da nemamo virus.

- Mnogo je nepoznanica, ali ako je Novak zdrav, na ovoj podlozi je apsolutni favorit. Teško je predviđati bilo šta, ali mislim da će servis biti jedan od ključnih faktora posle toliko duge pauze. Pogotovo na Ju-Es openu, gde će biti mečeva u pet setova. Kako će se igrači oporaviti i jesu li spremni za taj fizički napor?

Bred Gilbert, Foto Tanjug

Žreb za masters koji je za ovo izdanje preseljen iz Sinsinatija u Njujork održaće se sutra, kada startuju i prvi mečevi kvalifikacija, a od vikenda kreće glavni žreb.

Muško finale će biti odigrano u neobičnom terminu - u petak, 28. avgusta, od 22.00!

NOVAK PREDVODI LISTU ZA RIM

JUČE je izašla i preliminarna lista učesnika za masters u Rimu, koju predvode Novak Đoković i Rafael Nadal, a od naših igrača mesto u glavnom žrebu imaju i Dušan Lajović, odnosno Filip Krajinović.

- Želeli smo da ostavimo igračima slobodan vikend kako bi se bolje pripremili za Ju-Es open koji počinje već u ponedeljak, 31. avgusta - poručili su organizatori.

Đoković je već odradio trening sa Filipom Krajinovićem, koji će mu biti dubl-partner na mastersu. Od srpskih igrača, tu je još i Dušan Lajović. U ženskoj konkurenciji neće biti naših teniserki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri