RIM ODMAH POSLE NJUJORKA: ATP pravio izmene u rasporedu, za turnir u Italiji nema karantina, ali postoji jedan uslov

J. Jevremović

14. 08. 2020. u 20:45

BITNO je da se loptica opet prebacuje preko mreže, ali kvalitet turnira u nastavku sezone posle pet meseci pauze je pod velikim znakom pitanja. Ne samo zbog mnogobrojnih otkazivanja, već i zbog forme igrača.

РИМ ОДМАХ ПОСЛЕ ЊУЈОРКА: АТП правио измене у распореду, за турнир у Италији нема карантина, али постоји један услов

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

U prilog im ne ide ni raspored, koji je mogao da bude malo rasterećen nakon otkazivanja mastersa u Madridu, ali je ATP napravio novu izmenu u kalendaru - turnir serije 1.000 u Rimu igraće se nedelju dana ranije, od 14. do 21. septembra, što znači da će borba za trofej biti na programu u - ponedeljak! Titulu brani Rafael Nadal, koji preskače američku turneju i vraća se tek za sezonu na šljaci.

Pomeranje italijanskog mastersa će ostaviti prostora za predah pred glavni žreb Rolan Garosa (28. septembar), ali ko bude igrao završnicu Ju-Es opena (finale 12. septembra) i želi da nastupi u Rimu, odmaraće se maltene samo u avionu iz Amerike do Evrope. I očekuje ga samo nekoliko treninga na crvenoj podlozi, a prelaz sa betona na šljaku teško pada i najboljima.

- Oni koji stignu do kraja u Njujorku, neće morati da igraju prvo kolo Rima, što znači da će startovati tek u sredu ili četvrtak - poručio je direktor turnira Serđo Palmieri, ali je jasno da će na ovom nadmetanju u prednosti biti igrači koji nisu putovali u SAD.

Po dolasku iz SAD u Evropu, neće biti potrebna izolacija od 14 dana, već samo negativan test na virus korona koji je urađen neposredno pred napuštanje Njujorka. Takođe, igrači će biti testirani i u Rimu, a u hotelu će sačekati rezultate i ako su negativni imaju pravo da igraju...

Raspored je opet zgusnut, jer su u narednih pet nedelja na programu dva mastersa i jedan grend slem, a između Rima i Rolan Garosa je samo nedelju dana pauze.

- Biću iznenađen ako bilo ko bude igrao spektakularan tenis - poručio je legendarni Pol Anakon. - Ovo je nova situacija za sve nas i moramo da budemo skromni u očekivanjima. Niko ne zna kako će igrači reagovati i koliko je realno da budu u formi posle tolike pauze. Sa druge strane, moramo da budemo zahvalni što će se tenis opet igrati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili