IZ NjUJORKA STIGAO ZAHTEV: Hoće li Đoković i ostali teniseri potpisati ovaj dokument da bi učestvovali na Ju-Es openu? (FOTO)

Novosti online

11. 08. 2020. u 19:07

ИЗ ЊУЈОРКА СТИГАО ЗАХТЕВ: Хоће ли Ђоковић и остали тенисери потписати овај документ да би учествовали на Ју-Ес опену? (ФОТО)

Foto: M. Vukadinović

KAKVA je sudbina Ju-Es opena? Odgovor na to pitanje se još čeka.

Prema trenutnom planu, početak grend slema u Njujorku je zakazan za 31. avgust iako se još uvek ne zna ni ko će sve učestvovati na takmičenju.

Danas se pojavio deo dokumenta koji će organizatori tražiti od svih učesnika da potpišu, a koji se tiče potpunog odricanja bilo kakve odgovornosti sa njihove strane. Pojedini teniseri su se već oglasili i rekli da je ovo standardna procedura, mada su zahtevi u spomenutom dokumentu interesantni.

- Potpuno sam svestan rizika koji nosi ulazak u Nacionalni teniski centar (u daljem tekstu “NTC”) i u kompleks “Bili Džin King”, “Flašing Medouz korona park”, Njujork, kao i u svaki transport do/od hotela obezbeđenog od strane “NTC” i/ili teniske federacije SAD (“USTA”) tokom pandemije virusa korona (ili bilo koje slične infekcije koja se označava kao Kovid-19). Ulazim tu sa ovim dokumentom na svoju odgovornost, znajući sve to - navodi se na početku.

Slično je i u nastavku.

- Kao uslov za ulazak u kompleks u potpunosti ću poštovati: 1) Sve zdravstvene protokole propisane od strane “NTC” ili “USTA”, 2) Sve lokalne, državne ili federalne obaveze koje mogu da budu dopunjene s vremena na vreme (kolektivno, Kovid-19 protokole). Ukoliko budem pozitivan na koronu ili ukoliko sam izložen tome od strane nekoga ko je pozitivna na virus slažem se da ću obavestiti “NTC” i/ili”USTA” u nakraćem mogućem roku pre negošto se vratim u kompleks. Takođe, razumem i prihvatam sve rizike ulaska u kompleks u prisustvu drugih udi tokom pandemije virusa korona i rizik dobijanja virusa, respiratornih problema, smrti ili prenošenja virusa na članove porodice ili članove svog toma kao i druge. Razumem i slažem se da svi preuzeti protokoli neće u potpunosti eliminisati rizik, čak i uz socijalno distanciranje i druge mere bezbednosti koje su na snazi. Znajući sve to biram da dobrovoljno uđem u kompleks sa znanjem cele situacije i da sve to može da bude opasno za zdravlje, kako moje tako i onih sa kojima dolazim u kontakt.

Ceo dokument jasno govori o stvari sa početka teksta, odricanju odgovornosti...

- Dobrovoljno preuzimam svu odgovornost za bilo kakav rizik ili gubitak, ličnu povredu, uključujući i ozbiljnu bolest, povredu ili smrt koja može da nastupi sa moje strane ili sa stren onih koji su u kontaktu sa mnom kao rezultat mog boravka unutar kompleksa, bez obzira da li je uzrokovan nemarom “NTC” ili nekim drugim razlogoom. Do krajnjih granica, predviđenih zakonom, prihvatam i odričem se zauvek bilo kakve namere da tužim “NTC”, “UTSA”, “USTA kompleks za razvoj igrača”, “USTA fondaciju”, grad Njujork, “Sinsinati tenis”, “ATP tur”, “VTA tur”, njihove poštovane partnere kao i administratore, članove, direktore, zaposlene, volontere, sponzore, prodavce, ljude koji rade pod ugovorima, medicinsko osoblje i agente za bilo kakvu grešku, potez, potražnju ili bilo šta što se tiče bbilo kakvog gubitka, oštećenja, bolesti, povrede kao i smrti koja može da se dogodi od moje strane ili strane bilo koga koji budu sa mnom u kontaktu i svega što može da se dogodi zbog moje odluke da uđem u kompleks - završava se u dokumentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

vladimir

11.08.2020. 21:27

..... eto "bumeranga", i ZASLUŽENO da kao najveći rizičari i problematičan region dobiju takav odgovor od NAJVEĆIH sportista sveta!

Goxy bgd

12.08.2020. 03:11

Svaki igrač treba da očekuje bezbednost na turniru. Ovakvu budalaštinu su potpisale demokrate u Srbiji. Novače, propusti turnir,briga te za bodove,nema ti ravnog.