NEKE NOVE MERE KVARE PLANOVE: Odlazak Đokovića u NJujork i dalje neizvestan

ZA Rodžera Federera se znalo još od ranije da neće biti na spisku učesnika ovogodišnjeg Ju-Es opena, nedavno je otkazao i Rafael Nadal, pa je sada red na Novaka Đokovića da donese odluku u vezi sa njujorškim grend slemom i mastersom u Sinsinatiju.

НЕКЕ НОВЕ МЕРЕ КВАРЕ ПЛАНОВЕ: Одлазак Ђоковића у Њујорк и даље неизвестан

Foto: M. Vukadinović

Iako je do pre neki dan delovalo kao gotova stvar da će Novak ovih dana rezervisati let za SAD, moguće je da su otkazivanje Madrida i novonastala situacija sa pravilima uticali na stare planove, pa se Srbin i dalje nećka.

Problematika na relaciji Madrid - Ju-Es open leži u tome što su španske vlasti imale sporazum sa ATP i VTA da igrači koji iz Njujorka doputuju na Pirineje neće morati da provedu dve nedelje u obaveznom karantinu, kao i da će bez problema moći da se takmiče na tamošnjem mastersu. Sada, kada je turnir u prestonici Španije otkazan, to pitanje stoji nedefinisano, a samo nedelju dana posle Madrida je Rim, pa zatim Rolan Garos i jasno je da Novak neće leteti preko Atlantika ako ga po povratku sačeka 14 dana karantina.

Još jedna stvar koja može da poremeti planove najboljeg tenisera sveta jeste novo pravilo Ju-Es opena, koje nalaže da ukoliko neki igrač ima zaraženog u svom timu automatski biva disvalifikovan sa turnira. Đoković se već susretao sa takvom situacijom, kondicioni trener Marko Paniki i Goran Ivanišević su na Adrija turu zakačili koronu, ali to im ne garantuje imunitet od virusa i svaki saputnik nosi određenu vrstu rizika za našeg asa.

Ipak, koliko god da navedene stavke predstavljaju otežavajuće okolnosti, tas na vagi bi vrlo lako mogao da prevagne na onu stranu koja znači Novakov odlazak na Ju-Es open. Pre svega zato što će bez Federera i Nadala imati mnogo lakši put do 18. grend slem recke, čime bi sebi obezbedio bolju poziciji u večnoj trci "velike trojke". Uz to, dobiće šansu da uveća bodovni saldo zbog slabijih rezultata prošle godine, i "zacementira" prvu poziciju na ATP.

U prethodnom periodu, Đoković je trenirao na tvrdoj podlozi sa lopticama poput onih sa Ju-Es opena i jasno davao znake da je blizu odluke da zaigra na terenima "Flešing medouza", ali u narednih nekoliko dana će se i zvanično znati da li su nove okolonosti promenile inicijalne planove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!