OTKAZIVANJE MADRIDA IDE U PRILOG ĐOKOVIĆU: Rafa ne može da prestigne Novaka

OTKAZIVANjE turnira u Madridu još jedan je pokazatelj da krunasti pipci virusa koji je okovao planetu i dalje daleko sežu u svetu tenisa.

ОТКАЗИВАЊЕ МАДРИДА ИДЕ У ПРИЛОГ ЂОКОВИЋУ: Рафа не може да престигне Новака

Foto: AP Photo/Sakchai Lalit

I dok organizatori povijenih repova već gledaju ka 2021. godini, jednom igraču će ipak verovatno biti više žao nego ostalima. Radi se o Rafaelu Nadalu, kojem je silom prilika takmičenje na otkazanom mastersu bila verovatno jedina šansa da osvoji dodatne bodove ovog čudnog teniskog leta.

Pošto je u prošlogodišnjem izdanju turnira u prestonici Španije učešće završio u polufinalu i osvojio 360 bodova, u igri je bilo je dodatnih 640, sa kojima bi se sigurno približio Novaku Đokoviću na prvom mestu ATP liste. Što se tiče preostalih turnira na kojima se očekuje da zaigra, u Rimu i na Rolan Garosu, Španac je prošle godine na oba trijumfovao i raspolaže sa maksimalnih 3.000 poena.

Tu je i Ju-Es open, na kojem je takođe slavio lane, kao i Sinsinati na kojem nije učestvovao, ali šanse da se nađe u avionu za Ameriku zasada su jako male. Naravno, Rafa neće ništa gubiti u slučaju slabijih rezultata zbog novog sistema bodovanja, ali jasno je da je Madrid bio savršena prilika da se trka za prvo mesto dodatno začini. Ovako, Đokoviću će odbrana prvog mesta biti kao lagana vožnja po auto-putu, a prednost od 370 bodova koju trenutno ima nad drugoplasiranim Špancem može samo da se dodatno uveća.

Nešto slabiji učinak prošle godine na turnirima koji će se po novom rasporedu igrati od kraja avgusta do sredine oktobra, omogućiće našem asu da trenutni saldo samo dodatno podeblja.

BODOVI IZ PROŠLE GODINE

NOVAK ĐOKOVIĆ

Sinsinati 360
Ju-Es open 180
Rim 600
Rolan Garos 720

RAFAEL NADAL

Sinsinati -
Ju-Es open 2.000
Rim 1.000
Rolan Garos 2.000

Polufinale Sinsinatija (360 bodova), osmina finala Ju-Es opena (180), finale Rima (600) i polufinale Rolan Garosa (720), su rezultati koje će najbolji teniser sveta pokušati da nadvisi i osigura čelnu poziciju do kraja godine. Mada, i ako ne bude tako, svakako se bolji rezultat računa. Naravno, sve to pada u vodu ako Novak odluči da preskoči neki od nabrojanih turnira, mada svi znakovi do sada upućuju na suprotno.

Gotovo osigurana vodeća pozicija na ATP listi znači da će u nekom trenutku "pasti" Pit Sampras sa 286 nedelja na drugom mestu liste po broju nedelja na vrhu, pošto Đoković za njim zaostaje četiri koraka (282). Ipak, ono što su mnogi očekivali da se desi ove godine, jeste i da srpski teniser sa čela smeni i Rodžera Federera (310), ali takav poduhvat će morati da sačeka narednu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ U ČUDU! Srbin ne pamti kada mu se ovako nešto desilo...