KOLINSOVA IZBAČENA SA TURNIRA: Kritikovala Đokovića, pa mesec dana kasnije prekrišila pravila

Novosti online

21. 07. 2020. u 11:00

КОЛИНСОВА ИЗБАЧЕНА СА ТУРНИРА: Критиковала Ђоковића, па месец дана касније прекришила правила

Daniele Kolins foto: EPA

AMERIKANKA Daniele Kolins (26) je izbačena sa turnira Vorld Tim Tenis koji se igra u Zapadnoj Virdžiniji.

Razlog ovakve kazne je kršenje protokola o zaštiti od Kovida19, obelodanili su organizatori.

- Otpustili smo Kolinsovu kada je izašla iz rizorta tokom takmičenja i čak napustila državu Zapadnu Virdžiniju, čime je prekrišila naša pravila vezana za zdravstvenu bezbednost igrača, trenera i osoblje zaposleno na turniru - izjavio je izvršni direktor turnira Karlos Silva, bez iznošenja detalja gde je teniserka putovala.

Inače, Kolinsova je pre mesec dana bila glavni kritičar Novaka Đokovića zbog njegove izjave da je “nemoguće igrati na Ju Es openu jer su predložena pravila organizatora nerealna”.

- Novače, ovo je vrlo kontradiktorno u odnosu na tvoj prethodni komentar kako bi teniseri koji su u top 100 trebalo donirati novac onima slabije plasiranim. Niko nije zaradio nikakav novac od februara. Sada imamo veliku šansu na Ju Es openu, čiji čelnici žele da se turnir održi pod striktnim pravilima kako bi se svi osećali sigurno. Ovo je velika šansa za igrače da počnu da zarađuju novac, a sada imamo tenisera iz vrha koji govori kako je dovođenje jednog člana stručnog štaba sa sobom teško ostvarivo jer ne mogu povesti celu pratnju.... - rekla je tada Kolinsova.

Vord Tim Tenis je jedan od prvih profesionanih sprotskih događaja koji se tokom pandemije igra u SAD pred gledaocima. Svaki dan biće dozvoljeno prisustvo 500 ljudi na tribinama, na terenu koji ima 2.500 mesta.

Na turniru koji će trajati 22 dana učestvovaće i Serena Vilijams.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)