ROLAN GAROS NIJE POČEO, A VEĆ SKANDAL! Zbog tretmana u Parizu grend slem šampionka završava karijeru

Александар Илић
Aleksandar Ilić

22. 05. 2024. u 20:17

TEŠKO je nakon pauze vratiti se tenisu, a to je na svojoj koži najbolje osetila Karolina Voznijacki. Njen otac istakao je da će zbog Rolan Garosa njegova kćer da se ponovo zvanično povuče na kraju sezone.

РОЛАН ГАРОС НИЈЕ ПОЧЕО, А ВЕЋ СКАНДАЛ! Због третмана у Паризу гренд слем шампионка завршава каријеру

Foto: AP

Iako Rolan Garos zvanično još nije ni počeo. Šampionka Ju-Es opena u ženskoj konkurenciji Ema Radukanu nije dobila specijalnu pozivnicu, kao i Dominik Tim. Rumunka je odbila da se takmiči, a njenim stopama krenula je i nekada prva teniserka sveta Karolina Voznijacki. 

Nekadašnja osvajačica Australijan opena i dvostruka finalistkinja grend slema u Njujorku trenutno je 119. igračica, a ni ona nije dobila pozivnicu za učešće u glavnom žrebu. 

Zbog "minulog rada" nije želela da igra kvalifikacije, a njen otac, Pjotr Voznijacki žestoko je udario po organizatorima. 

On je medijima u Poljskoj rekao da je "Karolina rekla da nije celog života radila tako naporno da bi sada morala da počinje kao da je juniorka".

TS Francuske dodelio je po osam pozivnica u muškom i ženskom singlu. Čak 12 dobili su domaći teniseri i teniserke. 

Na kraju nije bilo mesta za nekadašnju najbolju teniserku sveta koja se vratila na teren posle tri i po godine pauze.

- Karolina je idealan primer kako je ženski tenis patološki nastrojen. Moja ćerka nema zaštićeni ranking jer je dugo pauzirala i to je u redu. Ali zar se ne isplati takvoj devojci koja je odlučila da se vrati na teren pomoći? VTA kao da se ponaša amaterski u najvećem ženskom sportu na svetu. Ispada da kada se neko kao Karolina Voznijacki vrati, da više nije poželjan. Od prošle godine sve specijalne pozivnice su vlasništvo turnira i tu VTA pere ruke. Šta je efekat? U Rimu su sve specijalne pozivnice date Italijanima. Ja razumem da se promovišu mladi igrači, ali kako date teniserki koja nije u 1.000 mesto na turniru?", pita se Pjotr Voznijacki.

Ona je pauzirala gotovo tri i po godine. Posle problema sa povredama povukla se iz tenisa 2020. godine, a čini se da će uskoro ta odluka biti konačna. 

- Karolina nije tip osobe koja smatra da je igranje u kvalifikacijama poniženje. Ali u slučaju Rolan Garosa ona je htela da vidi da li je poštovana i zato se nije prijavila u kvalifikacije. Reći ću da Karolina sigurno neće igrati naredne godine. Već smo ovo odlučili jer nema poente prolaziti kroz nešto ovakvo. Ne uzimaju nas za ozbiljno i traće naš trud. Preživećemo do kraja sezone, do poslednjeg grend slema US opena i onda ćemo se povući. Videćemo šta će se desiti na Vimbldonu. Pre toga će Karolina probati da igra neki turnir, možda nas puste. A ako na Vimbldonu ne dobije specijalnu pozivnicu igraće kvalifikacije, rekao je Pjotr Voznijacki.

Dok je pauzirala od tenisa ona se porodila i rodila ćerkicu u junu 2021. godine. 

- Možda će Karolinin primer biti dovoljan da se razume koliko je teško osnovati porodicu tokom karijere? Petra Kvitova je sada trudna i generalno druge teniserke se odlučuju na taj korak jer misle da ako su se Voznijacki, Kerber i Osaka porodle i vratile na teren i one mogu da urade isto. Ali istina je da one ne znaju šta ih čeka. Za mene je potpuno neverovatno da igrači urade tako nešto, pokažu karakter i dovedu navijače na stadion, a onda ih ovako tretiraju kada se vrate na teren. Nije stvar u Karolini, ona je vrlo smirena i verovatno će biti besna na mene jer govorim. Ali osećam da moram. Verujem da pravila i ambicije VTA kao organizacije moraju potpuno da se izmene. Izbliza vidim da je tu potrebno dosta rada, rekao je Pjotr Voznijacki.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVE(T)! Devet dana posle operacije kolena - odlučio se na ovo (VIDEO)