"NADALU SE BLIŽI FEDEREROV SCENARIO": Endi Rodik oštar na jeziku za kralja šljake

Novosti online

13. 04. 2024. u 07:50

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Endi Rodik, zabrinut je da Rafael Nadal možda neće imati oproštaj od tenisa kakav bi želeo.

НАДАЛУ СЕ БЛИЖИ ФЕДЕРЕРОВ СЦЕНАРИО: Енди Родик оштар на језику за краља шљаке

Foto: Profimedia

Španacm Rafel Nadal je u problemu sa povredama poslednjih sezona i nije igrao još od januara i turnira u Brizbejnu. 

Trenutno se priprema za nastup na njemu jednom od omiljenih turnira, u Barseloni, koji počinje od 13. do 21. aprila. Iako još nije sigurno da će nastupiti, ima pozitivnih signala poslednjih dana.

Ipak, Rodik je zabrinut da neće ići sve kako bi Nadal i navijači voleli.

- Rodžer Federer se povukao na Lejver kupu, iako on to ne bi rekao glasno, verujem da je želeo da se povuče na Vimbldonu ili Us Openu. Želeo je sigurno da igra i tamo. Hteo je to da uradi, da tamo kaže zbogom, a sve se desilo za tri dana. Bližimo se da tako nešto postane realnost i za Rafu - rekao je Rodik.

Foto: Profimedia

Bivši američki teniser i nekadašnji broj jedanu na svetu, ipak veruje da za Nadala ima još nade da izbegne takav scenario.

- Imam tu nadu da će ozdraviti, nije mu potrebno da bude zdrav 52 nedelje, već dva meseca. Daj sve od sebe, uzmi injekcije protiv bolova i uradi to još jednom. Uvek sam verovao da ćemo imati neku verziju tog oproštaja na Rolan garosu, možda ne uz titulu, ali uz recimo pobedu u trećem kolu, kroz četiri teška seta. Zaista želim nešto tako za njega - rekao je Rodik.

Ukoliko španski teniser uspe da veže nekoliko turnira pre dolaska u Pariz, Rodik veruje da će imati dobre izglede na omiljenoj podlozi, njegovoj šljaci.

- Pričamo o zdravlju, zar ne? Ako je Rafa zdrav i prođe dva turnira, biće među pet najvećih favorita u Parizu - zaključio je Rodik. 

BONUS VIDEO Novak Đoković o tome zašto je Nikola Pilić važan za njega, a zašto za Srbiju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)