KECMANOVIĆ U OSMINI FINALA AUSTRALIJAN OPENA: Nestvaran preokret Srbina, sledi spektakl sa Alkarazom

Novosti online

20. 01. 2024. u 06:52

Srpski teniser Miomir Kecmanović pružio je epsku borbu u trećem kolu Australijan opena, plasiravši se u osminu finala nakon što je nadmašio Amerikanca Tomija Pola u dramatičnom petosetnom meču. Kecmanović je trijumfovao rezultatom 3:2, po setovima 6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0.

КЕЦМАНОВИЋ У ОСМИНИ ФИНАЛА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНА: Нестваран преокрет Србина, следи спектакл са Алкаразом

Foto: EPA-EFE/Jorge Zapata

U prvom setu, Kecmanović je brzo stekao prednost brejkom, ali je Pol uspeo da se vrati, uzvrativši brejkom. Ipak, srpski teniser nije poklekao, ponovoo je iskoristio brejk loptu i rutinski priveo prvi set kraju rezultatom 6:4. 

Drugi set doneo je izazove za Kecmanovića, koji je, iako je započeo obećavajuće, dopustio Polu dva brejka, što je rezultiralo gubitkom seta 3:6. 

Treći set je bio još teži, sa Amerikancem koji je lako došao do dva brejka i izjednačenja u setovima. 

Uoči četvrtog seta, Kecmanović je odlučio se odupe, spasio je brejk šansu i odveomeč u taj-brejk. Iako je Pol imao dve meč lopte, Kecmanović je impresivno odigrao, spasio obe i napravio dva mini brejka, izjednačivši rezultat na 2:2 u setovima. 

Peti set je bio suva dominacija Kecmanovića. Sve je išlo lakše za srpskog tenisera, dok je Pol i psihički i fizički poklekao. Kecmanović je briljirao, osvojivši set sa 6:0 bez ikakvog problema, obezbedivši svoje mesto u osmini finala. 

Nakon ove velike pobede, Miomir Kecmanović će se suočiti sa Špancem Karlosom Alkarazom u osmini finala Australijan opena. Alkaraz je favorit u duelu protiv Kineza Junčenga Šanga.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!