BRAVO! Olga i Hamad doneli Srbiji četvrtfinale Junajted kupa, a poznato sa kim će i u nokaut fazi igrati

Novosti online

02. 01. 2024. u 09:49

Teniska reprezentacija Srbije uspela je da savlada selekciju Češke rezultatom 2:1 u miks dublu i kao prvoplasirana ekipa iz grupe E igraće četvrtfinale Junajted kupa protiv Australije - 4:6, 7:6, 10:8.

БРАВО! Олга и Хамад донели Србији четвртфинале Јунајтед купа, а познато са ким ће и у нокаут фази играти

Foto AP

Srbiji je u ovom odlučujućem duelu bio potreban samo jedan set za prolaz dalje, što su Hamad Međedović i Olga Danilović uspeli da ostvare, ali pobeda je našu selekciju odvela dalje od Poljske koja je veliki favorit samog turnira.

Naime, umesto Novaka Đokovića, koji je proveo više od dva sata na terenu kako bi savladao upornog Lehečku, partner Olgi Danilović bio je danas Hamad Međedović. Opravdao je poverenje selektora Viktora Troickog, mada je više puta u komunikaciji sa klupom 

Češki par, dobrano iskusniji u dublu, mnogo bolje je otvorio meč - došli su do dva brejka već u prva tri gema, sigurno servirali i brzo stekli 5:1.

Foto AP

 

Trebalo je vremena Danilovićevoj i Međedoviću da se adaptiraju, ali su bili sve bolji kako je vreme odmicalo, pa su uspeli prvo da anuliraju tri brejk lopte u sedmom gemu i smanje na 5:2, a potom i vrate jedan brejk. Ipak, Nouza je svojim servisima priveo set kraju - 6:3.

Neuporedivno sigurnije su servirali Danilovićeva i Međedović u drugom setu, pa dugo nije bilo brejka. Igralo se gem za gem, sve do 6:6 i taj-brejka u kojem je srpski par bio ubedljiv - 7:2.

Pobednika je odlučio super taj-brejk, koji se u dublovima na Junajted kupu igra umesto trećeg seta. Danilovićeva i Međedović su nastavili u dobrom ritmu s kraja drugog seta, Česi su pružili jači otpor, ali je Međedović as servisom stavio tačku na meč i duel sa Češkom.

BONUS VIDEO: Navijači zvižde Novaku, ovo je njegova reakcija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave