"ĐOKOVIĆ DRHTI OD SINERA!" Ko o čemu Italijani o Janiku i Novaku

Novosti online

26. 12. 2023. u 10:51

Italijanski list "Korijere delo sport" objavio je tekst posvećen mladom teniseru Janiku Sineru u kom poredi njega sa glavnim zvezdama svetskog tenisa Novakom Đokovićem i Karlosom Alkarazom.

ЂОКОВИЋ ДРХТИ ОД СИНЕРА! Ко о чему Италијани о Јанику и Новаку

Foto: Profimedia

Tekst pod naslovom "Siner i senzacionalna statistika od koje drhte Đoković i Alkaraz" počinje podsećanjem da je momak iz Južnog Tirola uspeo da dva puta pobedi Novaka Đokovića na velikoj sceni u vrlo kratkom vremenskom periodu.

Prvo u finalu Završnog turnira u Torinu, pa zatim u singl duelu polufinala Dejvis kupa u Malagi. Italija je na kraju završila kao šampion. 

Okončao je godinu kao četvrti na svetu, osvojio titule u Pekingu i Beču, a sledeća ambicija mu je Australijan open, koji počinje 14. januara.

Suština teksta jeste isticanje podataka po kojima je 22-godišnji teniser ispred najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića i španske senzacije Karlosa Alkaraza.

Janik je jedini teniser u 2023. koji je pobedio Đokovića i Alkaraza u najmanje tri navrata: dve pobede protiv Novaka na Završnom turniru u Torinu i potom u Dejvis kupu, kao i trijumf nad Karlosom Alkarazom (u tom trenutku brojem jedan na svetu) u Majamiju.

Italijan je takođe na prvom mestu po broju pobeda protiv prvih pet na ATP listi sa 10, dok je srpski as na drugom mestu sa osam pobeda. Đoković je bolji od Sinera po uspešnosti protiv tenisera iz top 10.

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)