ONI GA IGNORIŠU, A ON... ATP se crveni od stida dok Novak Đoković drži predavanje

Novosti online

18. 12. 2023. u 09:26

SRPSKI teniser Novak Đoković započeo je danas 404. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord.

ОНИ ГА ИГНОРИШУ, А ОН... АТП се црвени од стида док Новак Ђоковић држи предавање

Tanjug/AP

Đoković na prvom mestu najnovije ATP liste ima 11.245 bodova, dok je Španac Karlos Alkaraz na drugoj poziciji sa 8.855 poena. Rus Danil Medvedev je treći na ATP listi sa 7.600 bodova, dok je Italijan Janik Siner četvrti sa 6.490. Rus Andrej Rubljov je na petoj poziciji sa 4.805 poena.

U top 10 najboljih tenisera sveta nalaze se još Grk Stefanos Cicipas, Nemac Aleksandar Zverev, Danac Holger Rune, Poljak Hubert Hurkač i Amerikanac Tejlor Fric.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je na 33. mestu ATP liste sa 1.285 bodova, dok je Dušan Lajović 52. teniser sveta sa 914 poena. Miomir Kecmanović je 54. igrač na ATP listi sa 905 bodova, a Hamad Međedović je na 113. poziciji sa 582 poena.

Treba istaći da ATP nastavlja da deli nagrade i zaobilazi Novaka Đokovića, a on nastavlja da piše istoriju. Podsećamo, Karlos Alkaraz je dobio nagradu Stefan Edberg koja se dodeljuje za fer-plej, profesionalizam i integritet na terenu i van njega, dok je po izboru navijača omiljeni igrač na turu italijanski teniser Janik Siner. Treneri mladog Italijana Daren Kehjil i Simone Vangoci proglašeni su za trenere godine, a ne Goran Ivanišević sa kojim je naš teniser osvojio tri grend slema i Završni masters. 

BONUS VIDEO: ODMAH POSLE NOLETOVOG PORAZA: Vidite šta je selektor Srbije uradio na mreži

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALKARAZ NASTAVIO DA TONE: Evo do kada niko neće moći da ugrozi Novaka Đokovića na prvoj poziciji ATP liste