NOVAČE, DOBAR SI, ALI ON JE BOLJI! Amerikanci izabrali sportistu godine, a nije Đoković

Novosti online

06. 12. 2023. u 09:45

AMERIKANCI su rekli svoje i naravno nikoga nisu iznenadili.

НОВАЧЕ, ДОБАР СИ, АЛИ ОН ЈЕ БОЉИ! Американци изабрали спортисту године, а није Ђоковић

FOTO: Tanjug/AP

Najbolji sportista godine po izboru američkog magazina „Tajm“ je Lionel Mesi, argentinski fudbaler. Iako je Novak Đoković, najbolji teniser sveta, ove godine osvojio Ju-Es open i trijumfalno se vratio u Sjedinjene Američke Države, a pored toga podigao pehar na još šest turnira, to nije bilo dovoljno da pobedi Mesija.

Argentinac je postao prvi fudbaler ikada koga je američki magazin proglasio sportistom godine. Od 2019. godine kada se ova nagrada dodeljuje njeni vlasnici su bili najpre ženska fudbalska reprezentacija SAD, zatim Lebron Džejms, košarkaš Los Anđeles lejkersa, Simon Bajls, američka gimnastičarka, a prošle godine Aron Džadž, bejzbol igrač. I zamislite, svi su Amerikanci.

Prilikom odabira „Tajm“ se očigledno nije obazirao na rezultate već na drugačiju vrstu doprinosa. Kako se navodi, Mesi je u odabiru pobedio Erlinga Holanda i Novaka Đokovića.

Podsećanja radi, srpski as imao je impresivnu sezonu, Novakovim povratkom u SAD profitirali su teniski turniri. Đoković je u Sinsinatiju slavio posle spektakularnog finala sa Karlosom Alkarazom, a onda je u Njujorku podigao 24. grend slem trofej.

Suvišno je govoriti šta je postigao van Amerike. Sezonu je počeo desetom titulom na Australijan openu, osvojio je Rolan Garos i igrao je finale Vimbldona. Ipak, sve je to malo ako pitate Amerikance, za njih je Mesi sportista godine. 

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024