BRUKA! Ovako je Novak Đoković predstavljen na Dejvis kupu (FOTO)

Novosti online

23. 11. 2023. u 21:25

Novak Đoković je glavna tema u svetu tenisa, zbog fantastično odigrane "sezone 2023", koju privodi kraju u Španiji na završnom turniru Dejvis kupa. A tamo je na prilično neverovatan način najavljen pred početak svog meča za tenisku reprezentaciju Srbije.

БРУКА! Овако је Новак Ђоковић представљен на Дејвис купу (ФОТО)

Foto: Tanjug

Podsetimo, tokom rekordne, 400. nedelje koju Nole provodi na vrhu ATP liste, naš nacionalni tim je stigao u Malagu da pokuša da drugi put u istoriji Dejvis kupa osvoji čuveni pehar, tzv. "salataru".

Prvi rival na tom putu je Velika Britanija, sa kojom su naši teniseri, predvođeni najboljim igračem sveta, "ukrstili rekete" ovog četvrtka.

Međutim, pre nego što je počeo Novakov meč sa Kameronom Norijem, organizatori su napravili veliki propust:

Svetu su obelodanili da je najveći Đokovićev uspeh u ovom takmičenju - polufinale 2021.

To su napisali za čoveka koji je Dejvis kup - osvojio.

Greška organizatora Dejvis kupa, Novak Đoković predstavljen ne kao bivši šampion takmičenja već kao bivši polufinalista / Screenshot / TennisTV

Naravno, Nole i saigrači, sadašnji selektor Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević osvojili su "salataru" 2010, pobedivši u finalu, održanom u Beogradskoj areni, Francusku posle preokreta sa 3:2.

Najpre ja Janko Tipsarević izgubio od Gaala Monfisa sa 1:6, 6:7(4), 0:6, potom je Đoković pobedio Žila Simona sa 6:3, 6:1, 7:5, da bi Troicki i Zimonjić izgubili od Arnoa Klemona i Mikaela Ljodre sa 6:3, 7:6(4), 4:6, 5:7, 4:6. Poslednjeg dana takmičenja Novak Đoković je pobedio Gaela Monfisa sa 6:2, 6:2, 6:4, a zatim je Viktor Troicki u odlučujućem meču savladao Ljodru sa 6:2, 6:2, 6:3 i tako doneo Srbiji zasad jedinu titulu Dejvis kupa (posle čega je usledilo čuveno šišanje naših reprezentativaca, do glave).

Što se tiče ovogodišnjeg izdanja elitnog takmičenja, meč Novak Đoković - Kameron Nori možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?