ŠTA, KAKO I KADA? Evo sa kim će Novak Đoković igrati polufinale Završnog mastersa

Novosti online

17. 11. 2023. u 09:22

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u polufinale završnog turnira u Torinu, posle pobede Janika Sinera nad Holgerom Runeom.

ШТА, КАКО И КАДА? Ево са ким ће Новак Ђоковић играти полуфинале Завршног мастерса

FOTO: Tanjug/AP

Drama u „zelenoj grupi“ je okončana i sada je jasno da je Novak Đoković drugi, a Janik Siner prvi, ali drama nije gotova u „crvenoj grupi“ jer šanse za prolaz dalje osim Danila Medvedeva i Karlosa Alkaraza ima i Saša Zverev.

Pažnja srpskog asa biće usmerena na prvoplasiranog u toj grupi, jer će to biti njegov rival u polufinalu, ali to ne može da bude Zverev koji ima šansu da obezbedi „samo“ drugo mesto.

Rasplet u ovoj grupi kao i Novakov protivnik biće poznat posle 20.30. Najpre u 14.30 na teren izlaze Medvedev i Alkaraz, a potom od 20.30 Rubljov i Zverev. Ono što je jedino sigurno jeste da Andrej nema nikakve šanse za prolaz ni u slučaju pobede.

Evo ostalih scenarija:

- Ako Alkaraz pobedi Medvedeva, a Rubljov pobedi Zvereva, Karlos je prvi, a Danil drugi u grupi.

- Ako Medvedev savlada Alkaraza, a Rubljov Zvereva, Danil je prvi, a Karlos drugi u grupi.

- Ako Medvedev pobedi Španca, a Saša savlada Rubljova, Rus je prvi, a Zverev drugi u grupi i u tom slučaju drugi reket sveta je eliminisan.

- Ako Alkaraz Medvedeva pobedi u dva seta, a Zverev Rubljova u dva ili tri seta, prvi je Karlos, drugi je Danil.

- Ako Alkaraz Medvedeva pobedi u tri seta, a Zverev u dva ili tri savlada Rubljova, prvi u grupi će biti Medvedev, a drugi Alkaraz.

Najveće šanse prema ovim kalkulacijama za prvo mesto ima Danil Medvedev, međutim, i dalje je sve otvoreno i sve je moguće. Ono što je izvesno je da je ruskom asu dovoljan set kako bi obezbedio susret sa Novakom.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!