VELEOBRT! Novak Đoković ostao bez "viđenog" člana tima

Novosti online

06. 11. 2023. u 13:14

KAO grom iz vedra neba je odjeknula vest tokom turnira u Parizu da Novak Đoković ima novog agenta, a to je Mark Maden. Britanac je gledao sve mečeve Srbina u prestonici Francuske, od koga se nije odvajao poslednjih meseci.

ВЕЛЕОБРТ! Новак Ђоковић остао без виђеног члана тима

FOTO: Tanjug/AP

Mediji širom sveta su objavili da je to novi Đokovićev agent, pošto je sredinom septembra završio saradnju sa Edoardom Artaldijem i Elenom Kapelaro, što je potvrdio u Parizu.

Svetski mediji su danima tvrdili da je Maden, Novakov poslovni savetnik, novi agent prvog tenisera sveta. Zajedno su bili na finalu Svetskom prvenstva u ragbiju, a Maden je Novaku pravio društvo na Rajders kupu u golfu, dok je iz lože pratio mečeve našeg tenisera u Parizu. Međutim, portal "tennismajors" prenosi da Britanac neće biti novi Novakov agent.

- Ни српски тенисер ни АТП нису били спремни да открију име новог агента српског тенисера. Још ништа није одлучено, јер се тим и даље формира. Британац је акредитован као агент АТП-а, сарађује блиско са Новаком, али нема намеру да директно замени Арталдија - наводи поменути портал позивајући се на извор близак нашем тенисеру. 

Foto: Printskrin

 

Podsećanja radi, Novak Đoković zvanično je objavio da Edoardo Artaldi i Elena Kapeljaro više nisu članovi njegovog tima. Pošto je više od deceniju i po dozvoljavao italijanskim stručnjacima da brinu o njegovom imidžu, odlučio je da je vreme za promenu.

O ovoj vesti se spekulisalo još tokom Ju-Es opena, a prvi reket sveta je zvanično potvrdio raskid saradnje na mastersu u Parizu.

- Ostajemo prijatelji, ali smo profesionalno odlučili da idemo različitim putevima. Ulazim u novo poglavlje van terena. Tranzicija nije laka, ali idem napred, rekao je Novak i dodao:

- Biće potrebni meseci da se uspostavi novi sistem, ali napredujemo. Ne bih ulazio u razloge prestanka saradnje – odlučili smo se za različite puteve.

Inostrani mediji su prethodno pisali da je jedan od glavnih razloga rastanka činjenica da su Novak i Edoardo i Elena sarađivali 15 godina, te je došlo do određene vrste zasićenja. Takođe se dodaje da su italijanski stručnjaci osećali preveliki pritisak - jer nije lako pratiti najboljeg tenisera svih vremena.

Artaldi i Kapeljaro su bili uz Đokovića kada je osvojio svoje 23 grend slem titule, propustili su samo onu u Australiji 2008. godine.

Italijan je Novaka upoznao dok je radio za „Serđo Takini“, uvideo je ko će biti najbolji i preporučio ga je italijanskoj kompaniji sportske opreme da potpiše sponzorski ugovor sa njim. Dve godine kasnije srpski igrač zaposlio je Artaldija i njegova uloga u timu podrazumevala je rad na imidžu Đokovića, ali i sklapanje reklamnih ugovora. 

FOTO: AP

 

- Edoardo je više od agenta za mene, član je porodice, prijatelj je. On je kao stariji brat, očinska figura. Najbolji momenat je naš prvi grend slem u Australiji, to je bio veoma specijalan momenat. On je veoma lojalan - rekao je Novak tokom jednog ranijeg intervjua. 

I dok se o Edoardu znalo dosta toga, o Eleni se nije pričalo previše. Kapeljaro je bila zadužena za odnose s javnošću i više je putovala sa Đokovićem od Artaldija kako bi mu pomagala na dnevnom nivou. Zapravo, njen glavni zadatak bio je da brine o njegovom imidžu i da zastupa interese srpskog tenisera kada je u pitanju saradnja sa inostranim medijima.

Upravo zbog ovako delikatne pozicije koju je obavljala, Elena je maltene svakodnevno bila na vezi sa Novakom i Jelenom.

Đoković još nije otkrio ko će ubudće obavljati uloge Edoarda i Elene, a očekuje se da bi to mogao da saopšti na kraju sezone.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori