ĐOKOVIĆA NE ZANIMA, A ALKARAZ... Španac žestoko zapretio Srbinu iz Kine

Novosti online

27. 09. 2023. u 11:18

Karlos Alkaraz će ove nedelje prvi put igrati u Kini. Španac je prvi nosilac na seriji 500 u Pekingu, a na startu se sastaje sa Nemcem Hanfmanom, 53. na svetu.

ЂОКОВИЋА НЕ ЗАНИМА, А АЛКАРАЗ... Шпанац жестоко запретио Србину из Кине

FOTO: Tanjug/AP

– Spreman sam za debi – istakao je Alkaraz koji je uzeo kraći odmor posle Ju-Es opena. - Trenirao sam kod kuće pre dolaska ovde, tako da je sve kako treba. Već sam trenirao i na Centralnom terenu, kako bih vide kakva je podloga.

Karlos je posle polufinalnog poraza na Flašing Medouzu izgubio prvo mesto na ATP listi, još ima šanse da se do kraja godine vrati na tu poziciju, ali da bi to postigao, mora mnogo da pobeđuje. Đoković ima veliku prednost od 3.260 poena, ali mnogo brani do kraja godine i igra na manje turnira.

– Sigurno je da je broj 1 moj cilj, više puta sam rekao da Novak i ja imamo jednu veoma lepu bitku za prvu poziciju. On je fenomenalno odigrao proteklu američku turneju. Đoković je prvi i da bih se vratio na vrh, moraću da igram sa ekstra motivacijom. To imam na umu svaki put kada izađem na trening, na to mislim na svakom turniru – objašnjava Španac.

Za razliku od Đokovića koji je više puta istakao da mu broj 1 više nije prioritet, sa Alkarazom je drugačija situacija.

– Meni je prvo mesto jedan od glavnih ciljeva, zato ću i igrati velike turnire sa namerom da igram što bolje i osvojim ih – ističe, a to je i logično. On ima samo 20 godina i mnogo neostvarenih ambicija, za razliku od srpskog asa koji je postigao sve što je želeo.

Iako nije odbranio titulu u Njujorku, iako je u 2023. osvojio samo jedan grend slem trofej – doduše na Vimbldonu – iako je na Rolan Garosu doživeo težak poraz od Đokovića, a na Australijan openu nije ni igrao, Španac ne skida osmeh sa lica.

– Zadovoljan sam rezultatima u 2023, bar do sada. Zadovoljan sam i kvalitetom moje igre. Sezona još nije gotova, tako da očekujem uspešan završetak.

Kada je u pitanju sledeća godina, Alkaraz ne krije ambicije.

– Želim da igram na sva četiri grend slema, nadam se da ću bar ponoviti rezultate iz ove godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)