"TO ME JE NAJVIŠE POGODILO TOKOM NAŠE SARADNJE": Ispovest Borisa Bekera o Novaku Đokoviću

Novosti online

13. 09. 2023. u 22:34

NEKADAŠNjI trener Novaka Đokovića - Boris Beker govorio je o nekadašnjem učeniku za italijanske medije.

ТО МЕ ЈЕ НАЈВИШЕ ПОГОДИЛО ТОКОМ НАШЕ САРАДЊЕ: Исповест Бориса Бекера о Новаку Ђоковићу

Foto: EPA-EFE/MADE NAGI

Nemac je na zanimljiv način pohvalio Novaka i njegovu brigu o zdravlju.

- Nebo je granica. Odnosno, nema granice. Nije ljudski biti ovako zdrav, gladan i inspirisan sa 36 godina. Svi smo radoznali da vidimo gde može da ode. Glad, poverenje koje postaje izvesnost. Nedelju dana pre finala zamolio je svoju pratnju da odštampa one majice (sa brojem 24, što je broj grend slem titula). Jer pobeda je bila njegov cilj i bio je siguran da će to postići, rekao je Beker u intervjuu za italijansku „Gazetu“.

Nemac je izneo mišljenje zbog čega je Đoković najbolji na svetu.

- Mislim da će se sada fokusirati na grend slem turnire i igrati ih jedan po jedan bez razmišljanja o konačnom cilju. Najveći kvalitet kod njega je transformacija. On je odličan na osnovnoj liniji i da bi pobedio Medvedeva otišao se do mreže, igrao servis-volej... Promenio je planove. Njegov veliki kvalitet je što plan igre prilagođava potrebama meča: uvek ima plan B, C, D… praktično celu azbuku.

Otkrio je da je Nole izuzetno zahtevan za saradnju.

- Šta me je najviše pogodilo tokom naše saradnje? Činjenica da nikada nije bio zadovoljan. Nikad! Čim je osvojio veliki turnir, umesto da slavi želeo je da razgovara o tome šta nije uradio dovoljno dobro. Rekao sam mu: „Nole, hajde da razmislimo sutra". I nije pristajao, nastavio je da analizira kako bi mogao da se poboljša, otkrio je Beker.

BONUS VIDEO: Svi su daleko iza: koga je Novak „prešišao“ po broju nedelja kao broj 1?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024