PROSTO IH JE NATERAO: Ovo je ATP uradio nakon što je Novak Đoković osvojio Sinsinati

Novosti online

21. 08. 2023. u 22:13

NOVAK Đoković ne samo da je pobedio Karlosa Alkaraza u dramatičnom finalu Sinsinatija i rekordni 39. put osvojio masters titulu, već je "naterao" ATP da ga javno pohvali.

ПРОСТО ИХ ЈЕ НАТЕРАО: Ово је АТП урадио након што је Новак Ђоковић освојио Синсинати

Jutjub / ATP

Kako i ne bi, imajući u vidu da je u antologijskom finalu s Alkarazom dodatno podigao neke lestvice kada se o teniskim rekordima radi.

Asocijacija teniskih profesionalaca, htela ili ne, mora da prizna da je Đoković najbolji. I to čovek koji je, nezadovoljan kakav tretman igrači imaju, rešio da sa kolegama napravi sopstvenu organizaciju, svojevrsni sindikat tenisera (PTPA), usled čega su odnosi između njega i ATP dodatno zahladneli.

Ali, uspeh u Sinsinatiju ipak je "naterao" krvonu tenisku organizaciju kada se o muškarcima radi, da iznese u javnost i neke podatke o Srbinu:

Recimo, pomenuta sjajna pobeda nad Špance bila je rekordna 249. Noletova nad nekim iz Top 10 ATP liste, a pritom je čak 16 trijumfa srpski as ostvario protiv rivala koji su u tom trenutku prvi na svetu.

Deset puta je naneo poraz Rafaelu Nadalu dok je on bio lider.

Triput Rodžeru Federeru.

Dvaput Alkarazu.

Jednom Endiju Mareju.

ATP je podsetio javnost i da je Đoković jedini ove sezone osvojio dve titule a da je pritom spasao meč loptu.

Pohvale, dakle, nisu baš bile u vidu statue ispred sedišta Asocijacije teniskih profesionalaca, ali... od koga je - i ovo je više nego dovoljno.

Za sad.

Jer, uskoro kreću novi spektakli.

Naredni turnir na kome Novak Đoković igra je Ju-Es open. On počinje sledećeg ponedeljka, 28. avgusta, a pratite i njega uživo uz sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola