ĐOKOVIĆ PRED NOVI KLASIK: Za mene nije iznenađenje da igram na visokom nivou

Novosti online

20. 08. 2023. u 09:30

NOVAK Đoković plasirao se u finale mastersa u Sinsinatiju i boriće se za 39. trofej sa turnira iz serije 1000 protiv Karlosa Alkaraza.

ЂОКОВИЋ ПРЕД НОВИ КЛАСИК: За мене није изненађење да играм на високом нивоу

Profimedia

Biće to treći ovosezonski okršaj prvog i drugog na planeti. Srbin je trijumfovao u polufinalu Rolan Garosa, potom se Španac revanširao u finalu Vimbldona.

- To je najveći izazov za mene u ovom momentu. Igrali smo na poslednja tri turnira. Rolan Garos šljaka, Vimbldon trava i sada na betonu po prvi put. Veoma dobar test pre Ju-Es opena, iako je u drugačijim uslovima. Ovde se igra na dva dobijena seta, tamo na tri. Ali igraću protiv vrhunskog igrača koji je u formi. Biće to najbolji način da se pripremim za Ju-Es open - rekao je Đoković.

Nole još uvek ove sedmice nije izgubio set, a redom je pobeđivao Alehandra Davidoviča Fokinu, Gaela Monfisa, Tejlora Frica i Aleksandra Zvereva.

- Nisam izgubio set i zadovoljan sam kako igram. Danas sam bio malo nervozniji. Sa druge strane imao sam Sašu koji je u sjajnoj formi sa snažnim servisom. Imali smo uslove gde su loptice odskakale ekstremno visoko. Brzi uslovi u kojima je teško bilo praviti brejk. Osećao sam pritisak u svojim servis gemovima. U oba seta je nekoliko poena odlučivalo o pobedniku, ali sam pronašao prave udarce u važnim momentima. Tesan meč za mene i veoma važno da sam pobedio u dva seta. Da smo otišli u treći, ko zna koliko bismo igrali. Imaću vremena da se oporavim za finale.

Srpski as je do sada dva puta osvajao Sinsinati - 2018. i 2021. godine.

- Od sebe uvek očekujem da igram na visokom nivou. To za mene nije iznenađenje. Znam koliko radim na i van terena da bih bio ovde gde sam. Tako da nije neko iznenađenje za mene. Definitivno se osećam sjajno povratkom na turnire na betonu nakon februara kada sam igrao poslednji put na ovoj podlozi. Igranje finala na jednom od najvećih turnira. Imao sam neke vrlo dobre partije ove nedelje. Nadam se da ću nastaviti tako - zaključio je Đoković.

Poznat je i termin finala u kome će Novak pokušati 39. put da dođe do trofeja u Ohaju.

BONUS VIDEO: PARIZ JE NjEGOV: Novak Đoković "prošetao" pehar Rolan Garosa Parizom

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?