"IZVINITE!" Novak Đoković počeo da se izvinjava konkurenciji što je toliko bolji od nje (VIDEO)

Novosti online

06. 08. 2023. u 15:36

NOVAK Đoković je tako dominantan u tenisu, da je počeo da se izvinjava konkurenciji što je mnogo bolji od nje.

ИЗВИНИТЕ! Новак Ђоковић почео да се извињава конкуренцији што је толико бољи од ње (ВИДЕО)

Jutjub / ATP

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) je organizovala zanimljivo "nadmetanje" povodom 50. godišnjice postojanja rangiranja igrača u pojedinačnoj konkurenciji. Čuvena "ATP lista" počela je sa "radom" 23. avgusta 1973, a prvi koji je bio na vrhu je Rumun Ilie Teodori Nastase.


Novak Đoković je, uz još neke kolege, učestvovao u ATP takmičenju na temu "Ko je najduže bio na vrhu liste", odnosno zadatak im je bio nešto šireg spektra - trebalo je da naprave pravilan raspored deset tenisera koji su u vrhu "večne liste" rangiranja po broju sedmica na prvoj poziciji.


Uz Noleta, odgovarali su i Endi Marej, Danil Medvedev, Dominik Tim, Aleksandar Zverev i, valjda da bi se ispoštovali malo i drugi kontinenti, 20-godišnji američki teniser Ben Šelton.


Kako i "vrapci s grane" znaju odgovor da je Novak Đoković rekorder i to sa 389 sedmica na vrhu, na tu temu nije bilo velikih dilema kod učesnika ove ATP-ankete.


Ali, bilo je zanimljivih momenata. Marej je greškom obrisao deo Noletovog prezimena pa se pitao da li će znati da pravilno ispiše "Đoković", Zverev je pohvalio Srbina da je "ne samo najbolji u muškoj konkurenciji, već je nedavno oborio i rekord Štefi Graf te je apsolutni rekorder", a Medvedev je kao "iz topa" rekao da je Nole najbolji, dodajući "Samo, ne znam baš tačno koliko nedelja je bio na vrhu, ali ima ih baš mnogo".


Novak je, naravno, sebe stavio na vrh tab(e)le, nasmejao se i, konstatujući da je on čovek sa najviše nedelja na čelu ATP liste, rekao:
- Ne radi se sad ovde o nekoj skromnosti, ovo je, prosto, činjenica. Izvinjavam se! - uz osmeh se Đoković izvini konkurentima što je daleko iznad svih.


Na "večnoj listi", inače, slede Rodžer Federer sa 310 sedmica, potom Pit Sampras sa 286, pa Ivan Lendl sa 270, Džimi Konors je peti sa 268, a slede Rafael Nadal (209), Džon Mekinro (170), Bjern Borg (109), Andre Agasi (101) i Lejton Hjuit (80).

Novak Đoković je i u ovoj igri sa kolegama bio pobednik.

On i Aleksander Zverev su jedini pogodili tačan redosled desetorice igrača sa najviše nedelja na ATP vrhu, ali Nemcu je za to bilo potrebno pet minuta i 13 sekundi, a Srbinu svega minut i 19 sekundi. Treći je, sa devet pogodaka, bio Marej (za pet minuta i 10 sekundi), četvrti Tim sa osam pogodaka (1:38), dok su po sedam precizno navedenih tenisera na njihovim pozicijama na "večnoj listi" imali Medvedev (za 1:42) i Šelton (3:00).

Evo i kako je ta ATP igra izgledala:

Novak Đoković - naredni turnir, raspored, kada igra...

Podsetimo, posle odmora nakon borbe za trofej Vimbldona, što mu je bilo treće grend slem finale u 2023. godini - Đoković će najpre igrati na mastersu u Sinisinatiju, koji počinje 13. avgusta (posle čega od 28. sledi poslednji grend slem u sezoni, Ju-Es open).

Ali, ne samo da će Novak nastupiti u singlu, već se prijavio da u Sinsinatiju igra i u nadmetanju parova - u tandemu s njim biće kolega iz reprezentacije Srbije, Nikola Ćaćić. Đoković je, inače, u pojedinačnoj konkurenciji turnir u Sinsinatiju osvojio u dva navrata, 2018. i 2020, ali posle te druge titule tamo više nije igrao.

Ako vam se tenis sviđa, ono što u njemu radi Novak Đoković, a i ako pratite "beli sport" i zbog drugih u njemu, pratite ga na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave