ONA NE SME DA OSVOJI VIMBLDON! Šta će reći princeza? Organizatori na ogromnim mukama

Novosti online

13. 07. 2023. u 08:18

VIMBLDON ulazi u samu završnicu. Ostala su po četiri kandidata za naslov u obe konkurencije.

ОНА НЕ СМЕ ДА ОСВОЈИ ВИМБЛДОН! Шта ће рећи принцеза? Организатори на огромним мукама

FOTO: Tanjug/AP

Kod muškaraca se svi nadamo da će to biti Novak Đoković, ali organizatori su na velikim mukama kada su devojke u pitanju. Jedno ime nikako nije poželjno pored pehara u Londonu, a to je Arina Sabalenka. 

Navodno, organizatori Vimbldona nisu oduševljeni idejom da princeza od Velsa Kejt Midlton preda šampionski pehar teniserki iz Belorusije. I ako kojim slučajem Sabalenka ode do kraja, mogla bi se uništiti višedecenijska tradicija, a sve kako bi se sačuvao "ugled" princeze, koja ne treba da stoji pored teniserke iz "nepodobne" države.

Podsećanja radi, Elena Ribakina iskoristila je odsustvo nekoliko kvalitetnih teniserki na Vimbldonu 2022. godine i domogla se svoje prve grend slem titule u karijeri. Iako je rođena Moskovljanka za Kazahstan počela da igra tek kao punoletna, jer su joj ponudili finansijsku pomoć kakvu u Rusiji nije imala, Ribakina je imala dozvolu da učestvuje na turniru i na kraju ga je osvojila - što je bilo prilično šokantan rezultat i u neku ruku poniženje za odluku da se sportistima iz dve zemlje zabrani učešće.

Foto: Profimedia

 

Sada bi poniženje moglo da bude još veće, posebno ako stvarno dođe do odluke da princeza Kejt ne sme da ima nikakav kontakt sa potencijalnom osvajačicom. A šta bi tek bilo kada bi Sabalenka u finalu savladala Elenu Svitolinu, koja nikako ne želi da se rukuje sa rivalkama iz Rusije i Ukrajine, kako bi tek stajala pored nje na pobedničkom postolju.

Ženski turnir je nikada zanimljiviji, a da li će Britance zaboleti glava možda saznamo već danas kada su na programu polufinala Vimbldona kod devojaka. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)