NEMAC ĆE DA PUKNE OD MUKE! Bivši šampion Vimbldona precrtao Đokovića

Novosti online

03. 07. 2023. u 09:57

Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas počinje odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Engleske i pohod na 24. grend slem trofej.

НЕМАЦ ЋЕ ДА ПУКНЕ ОД МУКЕ! Бивши шампион Вимблдона прецртао Ђоковића

Tanjug/AP

Đoković će danas od 14.30 časova na Centralnom terenu igrati protiv Argentinca Pedra Kaćina, koji se trenutno nalazi na 67. mestu ATP liste.

Đoković je poslednji put izgubio meč na Centralnom terenu Vimbldona 2013. godine i to u finalu od Britanca Endija Marija 6:4, 7:5, 6:4. Od tada je Đoković osvojio šest titula i doživeo je samo dva poraza i to oba na terenu broj jedan.

Iako ga svi smatraju neprikosnovenim favoritom, ima i onih koji smatraju da Novak nema najveće šanse za titulu. Reč je o vimbldonskom šampionu iz 1991. godine, Nemcu Mihaelu Štihu.

- Novak ima vizuju da osvoji sva četiri slema ove godine, ali moj prvi favorit je Karlos Alkaraz, koji je tek osvojio svoj prvi pehar na travi, na Kvinsu - rekao je Štih.

Ipak, njegovo objašnjnjenje je u najmanju ruku bizarno.

- Alkaraz ima neizmernu radost igranja, uči veoma brzo i ima sposobnost da se veoma brzo prilagodi igri - glasilo je u najmanju ruku neobično objašnjenje Štiha.

Vimbldon traje do 16. jula, a nagradni fond iznosi 44,7 miliona funti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)