VREME JE! Novak Đoković izlazi na Centralni teren Vimbldona

Novosti online

03. 07. 2023. u 08:51

Najbolji srpski teniser u naredne dve nedelje pokušaće da osmi put u karijeri podigne trofej Ol Ingland kluba i po 24. put postane grend slem šampion

ВРЕМЕ ЈЕ! Новак Ђоковић излази на Централни терен Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Nole će u ponedeljak, od 14.30 po našem vremenu, igrati meč prvog kola protiv Argentinca Pedra Kačina, a sada je poznato i gde možete pratiti ovaj susret.

Portal Novosti.rs imaće lajv blog na kom možete pratiti sve zanimljivosti pre, za vreme i po završetku meča Đokovića i Kačina, a što se televizijskog prenosa tiče, susret je omogućen na dva kanala - RTS 1 i Sport klub 1.

Đoković i Kačin se nisu sastajali do sada u karijeri, iako je Argentinac veliki poštavalac lika i dela Srbina, s kojim je imao i priliku da trenira svojevremeno.

Novak punih deset godina nije izgubio meč na Centralnom terenu Vimbldona, a i sam je priznao da veoma voli da igra ovde.

- Romansa sa Centralnim terenom? Nisam ni ja znao taj podatak do momenta kada sam ga video pre deset dana. Generalno, centralni tereni grend slemova su inspiracija svakome, kada si na takvoj areni, teško je da ne budeš motivisan. Pogotovo Vimbldon. Turnir koji sam sanjao da ću da osvojim, tu sam pričao priču milion puta. Svaki put kada izađem na centralni teren Vimbldona, razlikuje se osećaj u odnosu na svaki drugi turnir. Održavaju tu njihovu tradiciju, da se igra na travi, nema reklama, led ekrana, oduprli su se modernizaciji svega, sve je usmereno tradiciji sporta. Moraš da budeš obučen u belu, nema one najave igrača, poseban osećaj. To je verovatno nešto što doprinosi mojim rezultatima. Nešto to budi u meni valjda kada izlazim da odigram meč - rekao je Đoković pred meč protiv Kačina.

Drugi teniser sveta je sedam puta u karijeri trijumfovao na Vimbldonu, a trofejniji od srpskog tenisera na terenima „Ol Ingland kluba“ je samo Švajcarac Rodžer Federer, koji je pobednički pehar podizao osam puta.

Đoković je poslednji put izgubio meč na Centralnom terenu Vimbldona 2013. godine i to u finalu od Britanca Endija Marija 6:4, 7:5, 6:4. Od tada je Nole osvojio šest titula (ukupno sedam na Vimbldonu) i doživeo je samo dva poraza i to oba na terenu broj jedan.

U ponedeljak od srpskih tenisera na teren izlaze Miomir Kecmanović i Dušan Lajović. Kecmanović će igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana treći meč dana na terenu broj sedam. Ovaj duel neće početi pre 16 časova. Rival Lajoviću u prvom kolu Vimbldona biće Britanac Jan Čoinski. Ovaj duel je planiran za 14.30 sati.

Titulu u ženskoj konkurenciji brani Elena Ribakina iz Kazahstana, koja je prošle godine savladala Uns Džabir iz Tunisa 3:6, 6:2, 6:2.

Treći grend slem turnir sezone ima 146 godina dugu tradiciju, a prvi Vimbldon je odigran 1877. godine. Na prva dva ovosezonska grend slem turnira, Australijan openu i Rolan Garosu trijumfovao je Novak Đoković. Na Australijan openu u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Beloruskinja Arina Sabalenka, dok je Poljakinja Iga Švjontek pobedila na Rolan Garosu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!