ŠTA ĆE REĆI ĐOKOVIĆ? Sudije dobile hitno naređenje pred Vimbldon

Novosti online

03. 07. 2023. u 09:18

Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas počinje odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Engleske i pohod na 24. grend slem trofej.

ШТА ЋЕ РЕЋИ ЂОКОВИЋ? Судије добиле хитно наређење пред Вимблдон

FOTO: Tanjug/AP

Đoković će danas od 14.30 časova na Centralnom terenu igrati protiv Argentinca Pedra Kaćina, koji se trenutno nalazi na 67. mestu ATP liste, a pre toga pojavile su se vesti koje se neće dopasti srpskom asu.

Naime, sudije su dobile čudna naređenja pred start Vimbldona. Oni moraju da izlaze u susret svim zainteresovanim stranama. Igrači nisu zadovoljni kada su pauze kratke, ali njih u ovom slučaju najmanje pitaju! Problem su organizatori i vlasnici televizijskih prava, koji više misle o sebi nego o teniserima i to bi moglo da napravi haos u Londonu. Da stvari budu gore, i publika je podeljena - oni koji su na stadionu hoće duge mečeve jer su to platili, a oni pred malim ekranima žele da traje što kraće jer nemaju vremena za maratonske okršaje...

FOTO: Tanjug/AP

 

Navodno, sudije su dobile instrukcije da zbog gledalaca pored malih ekrana na grend slem turnirima "skraćuju" mečeve jer niko ne želi da satima gleda isti okršaj.

To se pravda izostankom pažnje kod mlađih gledalaca, koji nisu posvećeni sportu i pažnja im lako odluta na neke druge stvari. Sa druge strane, sudije bi trebalo da "produže" mečeve na ostalim turnirima, kako bi televizije imale više prostora za reklame, posebno kada u završnici igraju neki od najboljih igrača na svetu.

Za sada nije jasno kako će se tačno sudije ponašati kada je u pitanju Vimbldon, ali je jasno da bi skraćivanje pauza između gemova moglo da napravi problem i na ovom grend slemu.

Podsećanja radi, Đoković je prošle godine u finalu Vimbldona pobedio Australijanca Nika Kirjosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3), koji se sinoć zbog povrede povukao sa turnira.

Drugi teniser sveta je sedam puta u karijeri trijumfovao na Vimbldonu.

Trofejniji od srpskog tenisera na Vimbldonu je samo Švajcarac Rodžer Federer, koji je osam puta trijumfovao na terenima Ol Ingland kluba.

Na prva dva ovosezonska grend slem turnira, Australijan openu i Rolan Garosu, trijumfovao je Novak Đoković. Na Australijan openu u ženskoj konkurenciji najbolja je bila Beloruskinja Arina Sabalenka, dok je Poljakinja Iga Švjontek pobedila na Rolan Garosu.

Vimbldon traje do 16. jula, a nagradni fond iznosi 44,7 miliona funti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!