AU, ŠTA ĆE NA OVO REĆI NOVAK ĐOKOVIĆ? Karlos Alkaraz se oglasio nakon povratka na prvo mesto ATP liste

Novosti online

25. 06. 2023. u 20:33

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je danas da je srećan što će Vimbldon dočekati kao prvoplasirani na ATP listi, prenose britanski mediji.

АУ, ШТА ЋЕ НА ОВО РЕЋИ НОВАК ЂОКОВИЋ? Карлос Алкараз се огласио након повратка на прво место АТП листе

FOTO: Tanjug/AP

Alkaraz je osvojio turnir u Kvinsu, pošto je danas u finalu savladao Australijanca Aleksa de Minora 6:4, 6:4. Španac će od sutra zvanično ponovo biti najbolji teniser sveta.

- Biti ponovo prvi, posebno na Vimbldonu. Ali još jednom, to ne bi bilo moguće da nemam takvu podršku mojih ljudi, navijača. Početak nije bio idealan, kretanje nije bilo idealno. Moram i dalje da učim, ali na kraju nedelje je bilo neverovatno. Doći na Vimbldon, u ovakvoj formi, kao prvi je odlično, rekao je Alkaraz i dodao:

- Tenis je moj život, sve. Oduvek sam želeo da igram na ovakvim turnirima. Uživam u svakom trenutku na terenu, pogotovu pred ovako divnom publikom. Uživamo, publika koja gleda takođe, istakao je Alkaraz.

Istakao je Španac da gleda snimke svojih protivnika.

- Gledao sam prvo video snimke mojih protivnika, a kasnije, imao sam mnogo vremena da gledam, da naučim od najboljih igrača na svetu, Endija, Rodžera, Đokovića. Znate, trenutno smo na travi i hteo sam da vidim najbolje igrače na travi, koji se najbolje kreću. Rodžer i Endi su po meni najbolji kada je u pitanju kretanje na travi. Želeo sam to isti kao oni. Ne pričam o Đokoviću, jer on kliže na travi kao da je šljaka, a to nije moj slučaj. Ali pokušavam da u svoju igru ubacim iste stvari koje imaju Rodžer i Endi na travi - otkrio je prvi teniser sveta.

Podsetimo, titulu na Vimbldonu brani Novak Đoković. Turnir počinje 3. jula, i trajaće do 17. jula.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?