REKORDI ĆE STAJATI 50 GODINA: Radmilo Armenulić za "Novosti" o uspehu Novaka Đokovića

S.RAJIĆ

13. 06. 2023. u 10:30

I DA Novak Đoković ništa ne osvoji više do kraja karijere, jasno je da je najbolji teniser svih vremena. Tako smatra legendarni teniski igrač i trener Radmilo Armenulić u razgovoru za "Novosti".

РЕКОРДИ ЋЕ СТАЈАТИ 50 ГОДИНА: Радмило Арменулић за Новости о успеху Новака Ђоковића

FOTO: Arhiva novosti

Naravno, svi su ubeđeni da Novak skoro sigurno neće ostati na postojećim brojkama, već da će se one još uvećavati. Trijumf nad Norvežaninom Kasperom Rudom samo je lupio pečat na ono što mnogi nisu želeli ili su izbegavali da kažu otvoreno.

- Bila je to veličanstvena pobeda, sada više nema ni najmanje dileme ko je najbolji teniser svih vremena, jer su apsolutno svi rekordi sada u njegovom vlasništvu - samouvereno priča za naš list Armenulić.

Novak je sve rekorde dobrano popravio. A letvicu je postavio toliko visoko da Radmilo smatra da oni sigurno neće biti oboreni u sledećih 50 godina!

- Toliko je odskočio od svih, da sam ubeđen da niko neće sigurno u narednih pola veka uspeti da stigne i dostigne to što je Novak učino. Da bi neko ponovio ono što je Đoković napravio znači da mora da osvoji najmanje 23 grend slema, a isto tako i da punih osam godina bude najbolji na svetu kako bi ga prestigao. To je za divljenje, i nemoguće je.

OI su sada glavni cilj

JEDNA od retkih stvari koja Novaku Đokoviću nedostaje da kompletira aposlutno sve, jeste zlatna medalja na OI u singlu.

- Mislim da će i to da pojuri, kako bi samo potvrdio da je najbolji i mislim da će mu to sada biti glavni cilj. 

Sada, kada je najbolji u muškoj konkurenciji, a izjednačio se sa Serenom Vilijams, sledi "jurnjava" sa čuvenom Margaret Kort, koja ima 24 slema.

- Siguran sam da se na ovoj brojci neće zaustaviti. Novu šansu ima uskoro na Vimbldonu, i tu je glavni favorit. Jedino sigurno je to da neće stati na broju 23. Samo da ostane u dobrom fizičkom stanju i siguran sam da ove godine konačno može da kompletira kalendarski grend slem. Zaista ne vidim kako Cicipas, Medvedev, Alkaraz mogu da mu pariraju, samo pod uslovom da ostane zdrav - zaključuje Armenulić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave