ČETIRI DECENIJE OTKAKO JE TRIJUMFOVAO JANIK NOA: Francuska nikako da pronađe novog šampiona, a legendarni as zna zašto je to tako

Obeleženo je u ponedeljak tačno 40 godina od kako je Janik Noa osvojio Rolan Garos.

ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ ОТКАКО ЈЕ ТРИЈУМФОВАО ЈАНИК НОА: Француска никако да пронађе новог шампиона, а легендарни ас зна зашто је то тако

Foto: Goran Čvorović

Pobedio je tada na prepunom Centralnom terenu u Bolunjskoj šumi još jednu tenisku legendu, Matsa Vilandera, u tri seta, rezultatom 6:2, 7:5, 7:6 (3).

Inspirisao je Noa tada mnoge generacije francuskih tenisera svojom igrom.

Ali, nijedan francuski igrač u muškoj konkurenciji posle toga nije uspeo da ponovi njegov uspeh na grend slemovima, iako Francuska teniska federacija ulaže velika sredstva, a u zemlji ima puno talenata.

- Prilično je lako naučiti igrača da servira, odigra bekhend ili forhend, ali je mnogo teže usaditi mu mentalitet. Generalno, imamo komfor. Kad ne dobiješ tri godine, nije strašno. Ali, kada ne dobiješ dvadeset godina, postoji nešto neizbežno što će učiniti da ćemo na kraju da izgubimo – prokomentarisao je svojevremeno Janik Noa ovaj usud u intervjuu za "Novosti".

Foto: Goran Čvorović

Janik Noa na Rolan Garosu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!