BRITANSKA PODRŠKA ZA NOVAKA I STAV "KOSOVO JE SRBIJA": "Đoković ima pravo na slobodu govora!"

Novosti online

03. 06. 2023. u 16:32

Nije se svima dopao stav Novaka Đokovića kada je na kameri napisao poruku podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

БРИТАНСКА ПОДРШКА ЗА НОВАКА И СТАВ КОСОВО ЈЕ СРБИЈА: Ђоковић има право на слободу говора!

FOTO: AP

Novaka je oštro kritikovala Ministarka sporta Francuske, na njega su se obrušili iz Olimpijskog komiteta tzv. Kosova, kao i tamošnjeg Teniskog saveza. Među onima koji su stali na stranu Srbina je i britanski teniser Endi Mari.

Iako u svojoj izjavi nije direktno pomenuo ime Novaka Đokovića jasno je da se njegova izjava odnosila na potez srpskog tenisera.

Mari veruje da sportisti moraju imati slobodu da putem svojih platformi šalju poruke, čak i u slučaju kada su one političke prirode.

- Često čujemo sportiste, novinare, komentatore, govore da sport i politiku ne treba mešati, ali treba. Ne treba biti licemeran. Kada politika utiče na živote sportista ne možemo da govorimo da to ne treba mešati. Onda, sa druge strane, postoje brojne političke teme koje se pominju u proteklom periodu, a nikome ne smeta kada se o njima govori. Nijedan sportista ne sme da ima uskraćeno pravo na slobodu govora, to nikako nije fer, rekao je Mari, a prenosi "SportEkspres".

Podsetimo, Nakon meča odigranog protiv Aleksandra Kovačevića Novak Đoković je na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije! Zaustavimo nasilje" na objektivu kamere.

BONUS VIDEO: ZVEČAN NAVIJA ZA NOLETA: Srbi okupljeni na protestu prate meč srpskog tenisera

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna